Tahmin etmiştim. Sen atlatmışsın tabii konuşursun böyle.
Türkçe'den hiçbir zaman 80 altı not almadım, hadi edebiyat dersi olsa neyse ama konuştuğu dilin kurallarını bilmeyen adamları üniversitelere almak herkes için eziyet. Matematik yine bir nebze abartı olmuş ama aslında o da gerekli bir şey. Türk insanının diğer bir büyük eksiği de analitik düşünmeyi becerememesi, matematik yapmayı öğrenirlerse belki beyin istemeye istemeye kendini geliştirir.Tahmin etmiştim. Sen atlatmışsın tabi konuşursun böyle.
Gayet mantıklı bir karar, umarım Türkçe dersinin zorluğunu da artırırlar da insanımız anadilini adam gibi konuşmayı öğrenir.
Matematik için geçerli değil zaten şuan.Türkçe'den hiçbir zaman 80 altı not almadım, hadi edebiyat dersi olsa neyse ama konuştuğu dilin kurallarını bilmeyen adamları üniversitelere almak herkes için eziyet. Matematik yine bir nebze abartı olmuş ama aslında o da gerekli bir şey, Türk insanının diğer bir büyük eksiği de analitik düşünmeyi becerememesi, matematik yapmayı öğrenirlerse belki beyin istemeye istemeye kendini geliştirir.
Gönül ister ki herkes okusun, 4.0 fabrikalarda eğitimli bir şekilde Sanayii'ye katkısı olsun ama devlet bu gibi yatırımların önünü maalesef açmıyor. Ne kadar yurt dışında bu sistemler kurulu olsa da Türkiye'de bu yok. Mecburen okul okumayacak kişi bir şekilde ülkesine katkıda bulunmak zorunda.
Ülke geneli bu durumdayız dostum. Liseye üniversiteye giden insanlar da bu durumda. Daha anadilini konuşmayı bilmeyen adamları %60 İngilizce eğitim veren üniversitelere koyuyorlar, güler misin ağlar mısın?10. sınıftayken gençliğe hitabe ödevimiz vardı. İnanır mısın o kadar sene okumuş ve üstelik 9. sınıfı da geçmiş çocuklar gençliğe hitabenin bir paragrafını bile okuyamadılar. Umarım bu durum sadece bizim sınıfta yaşanmıştır. Yoksa durum çok vahim.
10. sınıftayken gençliğe hitabe ödevimiz vardı. İnanır mısın o kadar sene okumuş ve üstelik 9. sınıfı da geçmiş çocuklar gençliğe hitabenin bir paragrafını bile okuyamadılar. Umarım bu durum sadece bizim sınıfta yaşanmıştır. Yoksa durum çok vahim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.