Herkes sınıfta kalabilir

70 saçma bence ortaokulda tamam neyse de lisede 20 tane ders görüyoruz adamın genel ortalaması 86 olup türkçeden 68 alınca kalıyor olması saçmalık.
Haketmediğini düşünmeyen hiçbir öğretmen seni 68'den sınıf tekrarına bırakmaz merak etme. Ayrıca 70 hiç de öyle abartı bir not değil, tam olarak ortalama bir not. Hadi fizik olsa kimya olsa tamam diyeceğim de konuştuğun dilin sınavından da 70 üzeri not al bir zahmet.

Hak etmediğini düşünmeyen hiçbir öğretmen seni 68'den sınıf tekrarına bırakmaz merak etme. Ayrıca 70 hiç de öyle abartı bir not değil, tam olarak ortalama bir not. Hadi fizik olsa kimya olsa tamam diyeceğim de konuştuğun dilin sınavından da 70 üzeri not al bir zahmet.

Hocam 10.sınıf edebiyatı Full klasik olduğu zaman zorluyor insanı zaten öğrencinin hele ezberi kötüyse gerçekten geçemeyebilir.

Hocam 10.sınıf edebiyatı Full klasik olduğu zaman zorluyor insanı zaten öğrencinin hele ezberi kötüyse gerçekten geçemeyebilir.
Edebiyat dememişler ki, Türkçe demişler. Eğer bu düzenleme edebiyatı kapsayacak olsaydı resmi kaynaklar "Türk dili ve edebiyatı dersi" diye tam olarak yazarlardı diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle iki dersi ayıracak bir düzenleme yaparlar, eğer Türkçe'den kasıtları edebiyatsa ülkenin %70'i bu sene sınıf tekrarı yapacak demektir. Liselerde edebiyat sınavlarını gerçekten çok zor yapıyorlar.

Arkadaşlar eğer sabitlediğim görseldeki doğru ise işimiz çok zor. Yeni bakan ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Sizce ne olacak durum?

Bence doğru bir karar, ortaokulu en azından bir teşekkür belgesi almadan geçen bir kişinin okulu pek de önemsemediği bellidir, puanlar önemli tabii, belge bir kağıt parçasından başka bir şey değil.

Şu sistemde sorulan, yapılan tüm sınavları göz önünde bulundurursak hele hele "ilköğretim" öğrencisinin 70'den aşağı alması demek düzenli çalışmadığı hatta dersle alakası olmadığı anlamına geliyor. Kimse kusura bakmasın ama bu şahıslar biraz ezilecek veya ezilmesi şart.

Halıyı dövmeden Kirin'i çıkartamazsın 👍

Geri
Yukarı