Hesabım çalındı ve kartımdan para çekildi

Alii3535

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bugün saat 7-8 civarlarında yürürken telefonuma Yemeksepeti ve Papara'dan bildirim geldi 1000 TL'lik sipariş yaptığım hakkında. Bu siparişi ben yapmadığım iznim ve bilgim dışındaydı. Daha sonra aynı siparişten tekrar verildi ve kartımdan bir 1000 TL daha çekildi. Yemeksepetine girdim ve bu siparişlerin iptal olduğunu gördüm ama iade ücreti kartıma değil Yemeksepeti cüzdan denen uygulama içinde bir yerde kalmıştı. Daha sonra hesabima giren kişi tekrar 2000 TL'lik farklı bir sipariş verdi cüzdandaki paradan ve ben hemen bunu görüp iptal ettim. Ayrıca hesabın şifresini değiştirdim. Canlı desteğe bağlanırken bile canım çıktı ne saçma bir uygulamaysa. Her neyse canlı desteğe hesabım çalındığı ve kartımdan para çekildiğini muhtemelen kart bilgilerimin de çalındığıni söyledim. O ise siparişi iptal edip info@yemeksepeti.com'a yazmamı söyledi. Oraya yazıp cevap alasıya kadar bütün paramın calinacagini soyledim ama yapacak bir şeyi yokmuş. Çok saçma bir sistem. Daha sonra zaten ben uyurken şifreyi değiştirmeme rağmen hesabımdan cüzdandaki paradan 1000 TL'lik iki sipariş daha verip bütün parayı almış zaten nasıl olduysa. İptal de edemedim uyuduğum için. Sonra e-posta hesabıma baktığımda ise ikinci fotoğraftaki e-postayı aldım. Hesabımın hacklendigini, internete girdiğim cihazlara trojan yerlestirdigini ve butun fotoğraf videolari aldığını yazıyordu. Ayrica e-posta hesabimin şifresini de yazmış (şifre doğruydu). Altına da eğer 48 saat içinde attığı Bitcoin hesabına 500 dolar atmazsam yetişkin sitelerine girdiğimin gözüktüğünü iddia ettiği görüntüleri, fotoğraflarımı, özel bilgilerimi(e-posta ve kart bilgileri de dahil muhtemelen) sosyal medyamdan ve epostamdan aileme, arkadaşlarıma ve diğer hackerlara paylaşacağını yazmış. Bu durumda ne yapmalıyım? Yemeksepeti infoya yazdım. Sizden de fikir almak istedim. Bu konuyla alakalı olur mu bilmiyorum ama son 3-4 haftadır telefonu akşam kapatıp sabah açtığımda çok anormal bir şekilde şarjı %50 azalıyor sabaha kadar. Hiçbir şey yapmama, telefonu kullanmama rağmen. Malwarebytes'tan tarama yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. Yardım edin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240629_214826_Gmail.jpg
    156,2 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eğer Malware bulamadıysa Formatlayın, riske atmayın. Geçmiş olsun.

Paranızı kurtarabildiniz mi? Benim de dün kullanmadığım ama Yemeksepeti'nin bağlı olduğu eski bir Hotmail adresime girilmiş. Aynı şekilde siparişler veriliyor iptal ediliyor para cüzdanda kalıyor. Fark edip kartı silince Yemeksepeti hesabımı sildiler ve hiçbir şey yapamadım. Hotmail hesabının sifresini değiştirip 2 aşamalı giriş açtım ve tüm cihazlardan oturum kapattım buna rağmen yeniden giriş yapabildiler. Hem Hotmail'in açığı hem Yemeksepeti'nin açığı var bu konuda hiçbir şey yapamadım. Para iadesi talep ettim bankadan ama hala bekliyorum. Siz paranızı alabildiniz mi?

Ben de para iadesi için bankayla görüştüm talep oluşturdular bakalım bekliyoruz. Bu konuda Yemeksepeti ve bankaların bir önlem alması gerekiyor. Ayrıca anlamadığım bu adamlar yemek sipariş edince ellerine ne geçiyor?

Bende onu sorguladım dünden beri . Eleman hesabı çaldı vs beni uğraştırdığıyla kalacak. Banka parayı geri verir, vermese bile para Yemeksepeti'nin cebinde kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…