Hi-Fi müzik için ses kartı önerisi

cyptek

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımda kaliteli müzik dinlemek istiyorum. FLAC müzik arşivim mevcut fakat dinlerken istediğim kaliteli alamıyorum. Hoparlörüm edifier markasının 1280DBS modeli. Ekstradan subwoofer bağlanabilen model. Subwoofer olarak da ev tipi subwooferler çok pahalı olduğun için Alpine markasının SWE-815 100rmslik aktif araç subwooferini 12v 20 amper metal adaptör kullanarak sisteme bağladım sorunsuz kullanıyorum. Anakartın dahili ses yongası üzerinden optik ses kablosu ile sisteme bağlı. Biraz araştırma yaptım Creative markasının Sound Blaster AE7 ve AE5 Plus modeli dışında doğru dürüst bir ses kartı bulamadım. Onlarında fiyatı 6000TL civarı. Fiyatları oldukça yüksek göründü. Biraz daha araştırınca preamp - DAC olarak geçen sigara paketinden biraz daha büyük, bilgisayara USB arabiriminden bağlanan cihazlar gördüm. O cihazlarda benim işimi görecek gibi. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Bir de enstrüman çalan arkadaşların kullandığı Behringer UMC202HD gibi stüdyo ses kartları mevcut. 24bitlik ses destekleri vs mevcut. Fiyatı da creavite ses kartlarına oranla çok çok daha uygun. Bu cihazlar benim işimi de görmez mi? Aynı zamanda SteelSeries Artics5 2019 kulaklığa da sahibim onun da ses seviyesi beni tatmın etmiyor. Bu tarz cihazları kullanarak onun da performansını artırabilirim sanırım.

FiiO K5 pro bakabilirsin. Masaüstü DAC/AMP cihazları işini görür. Bahsettiğin Behringer bir pre-amp. Amfi öncesi bir ara cihaz, ona hoparlör bağlayamazsın.
Yorumunuz için teşekkürler. FiiO K5 proya baktım dediğiniz gibi isteklerimi karşılayacak bir ürün. Kullanıcıları tarafından da bolca övgüler almış. Fakat fiyat olarak neredeyse creative sound blaster ae-7 ses kartı ile aynı fiyat. Sizce hangi ürün neden seçilmeli?

Yorumunuz için teşekkürler. FiiO K5 proya baktım dediğiniz gibi isteklerimi karşılayacak bir ürün. Kullanıcıları tarafından da bolca övgüler almış. Fakat fiyat olarak neredeyse creative sound blaster ae-7 ses kartı ile aynı fiyat. Sizce hangi ürün neden seçilmeli?
Bahsettiğiniz ses kartı gaming olarak pazarlanan bir ürün. Amfi ve ses çipi K5 Pro'da kullanılanların gerisinde kalıyor. Ek olarak bunun gibi PCle ses kartları anakart komponentlerindeki parazitten ve düzensiz frekanslardan etkilenir. Bu da doğrudan sesin berraklığını, temizliğini ve netliğini etkileyen bir durumdur. Bu sebeple masaüstü DAC/AMP cihazları ile karşılaştırmak yanlış olur. DAC/AMP Cihazlardan daha temiz ses alırsınız. Taşınabilirlik açısından da K5 Pro çok avantajlı. Telefon, tablet, müzik çalar vb. bağlayıp ses alabilirsiniz. Ses kartının kullanım alanı bilgisayar ile sınırlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı