omerfarrap1
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşlar daha önce tecrübe eden olabilir anlamında buraya yazıyorum. 2 tane Hi-Level SD kartım var 32 ve 16 GB. Kart okuyucu olarak laptopla gelen okuyucuyu kullanıyorum. Bu kartlar ve daha önce kullandıklarım hangi SD kartı elime alsam elimde kalıyor, sebebini bir türlü anlayamadım. Önce telefonda meydana gelen tesadüfi bir problemden dolayı SD kart bozuluyor ve SD kartı biçimlendir hatası alıyorum (herhangi bir telefon veya herhangi bir SD kart), ardından biçimlendirip tekrar kullanmak için laptopun kart okuyucusuna takıp biçimlendirmeye çalışıyorum. Başlangıçta bu şekilde düzeliyordu. Aynı kartlar kısa süre sonra yine bozulunca biçimlendirme sırasında SD kart biçimlendirilemedi tarzı hatalar vermeye başladı. Diskpart kullanınca clean ve format komutları çalıştı gözüküyor ama çalışmıyor. Şu an elimdeki 32 GB SD kart hiçbir şekilde değişikliğe uğrayamaz durumda (yazmaya karşı koruma kapalı, kart okuyucusu yazma koruması kapalı). İçine girebiliyorum, dosyalar yerlerinde duruyorlar ama bozulmuşlar. Elle silmeyi deneyince siliniyorlar ama SD'yi çıkarıp takınca sildiğim dosyalar geri geliyor. Her türlü biçimlendirme, Partition silme yenisini oluşturma vs. hata veriyor. Kart okuyucuda da problem olabilir diye düşünüp diğer masaüstü bilgisayarımdaki kart okuyucuya aynı kartları taktım ama aynı hataları onda da verdi. Yani şu an SD kart açılıyor, format komutu SD kartı okunamaz duruma getirmesi gerekirken SD kartta hiçbir değişiklik olmuyor, içindeki dosyaları silince geri geliyorlar. Anlaşılan bu SD kart da çöpe gidecek ama problemin nerede olduğunu anlayamadım. Fikri olan var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: