Hiç alkol kullandınız mı?

Hiç Alkol kullandınız mı?

• Evet

Oy: 54 51,9%
  • Hayır

Oy: 50 48,1%

• Oy verenlerin toplamı
    104
Genel olarak boş mu dolu mu konuşulacak kadar bir yere sahip olmaması gerektiğini düşünüyorum sadece. Dediğim gibi ne havası atılacak, ne üstüne düşünülecek bir şey. Kola çekirdek üstüne felsefe yapılmıyorsa alkole de yapılmamalı. Sigara konusunda asla katılmıyorum. İnsanın kendine verebileceği en büyük zarar. 6 Yıl içip bırakmış biri olarak söylüyorum.

Sigara konusunda katılıyorum, hiçbir esprisi olmayan bir şey.

Çok kez kullandım. Dolapta şuanda bir 70'lik bir de 100'lüğün 3'te 1'i civarı birşey var hatta. Olay tadında değil zaten içip de tadını seven kimse olduğunu sanmam. Bana göre alkolün olayı biraz melankoli yapmak. Müzik eşliğinde güzel anıları düşünmek bana göre kıymetli olan oyunları oynamak falan bana huzurlu geliyor. İçen bilir alkollüyken anılar daha güçlü hissettiriyor. O hissiyatı seven için bence para israfı değil zaten 100'lük alıp 1k versen 3 kere içsen 300 küsür TL para gibi yapıyor. Çok da verilmeyecek bir para değil bence arada yapılan bir keyif için. Ama çok abartılırsa sağlıklı değil elbette herşeyin fazlası zarar.
Çoğu alışkanlık arasında ucuz bile kalıyor fiyat konusunda. O konuda kesinlikle katılıyorum.

Ben volim 14.4 içmiştim tadı kolonya gibiydi. Çok acıydı. Eline kolonya dökersin yanlışlıkla unutup elini ağzına götürürsün ya, aynı tat.

Derdim var diyip böyle acı bir şeyi ayık kafayla almam. Ayrıca Chivas Regal'in kokusuna bakmıştım, çürümüş meyve kokuyordu. Tiksindim valla.
Böyle şeyler sek içilmez bence. Tadını normalleştirmenin çok yolu var. En basit şekilde vişne suyu vodka mesela. O kadar kolay içiliyor ki bir noktadan sonra. Ha tabii böyle olunca da bir sarhoş olucaz diye 1 buçuk litre içecek içmiş oluyorsunuz o da içinde içki var diye mide bulandırıcı olabiliyor. Yine de sek içmekten iyidir. Şahsen sek viski içebilene saygı duyarım korkunç acı bir tadı var.

Çoğu alışkanlık arasında ucuz bile kalıyor fiyat konusunda. O konuda kesinlikle katılıyorum.
Zaten gecesinde içiyorsunuz sabah full uyuyorsunuz derken 1 günlük vakit gidiyor gibi birşey. Dışarı çıkıp 2 saat takılsanız yemek yeseniz az para harcasanız 300 TL gider zaten. İçkiyi uzata uzata içerseniz 4 5 saat takılırsınız. Herkese aynı şekilde güzel gelmez tabii kimisi dışarıda eğlenmeyi sever ama ben süre olaraktan bakıyorum. Bir yemeğin 200 TL olduğu yerde içki çok pahalı denemez bence.

Sigara konusunda asla katılmıyorum. İnsanın kendine verebileceği en büyük zarar. 6 Yıl içip bırakmış biri olarak söylüyorum.
Sigaranın sağlığa zararı yok demedim hocam. Ancak kendi hayatımdan örnek vermem gerekirse benim şuan yaşadığım bir çok olay stabil olmamakla beraber çoğu zaman negatif olayalar oluyor. Bu yüzden mutlu olmak için sürekli bir tatlı, abur cubur tarzı şeyler istiyor insan. Yani dopamin istiyor. Şahsen 1 paket cips + 1lt kola fiyatına bir paket sigara bana daha mantıklı geliyor. Cips kola kadar kısa süreli de değil.

Tabii ki cips kola kilo aldırıp sağlığa zarar veriyor bu spor yaparak düzenlenebilecek bir şey ama sigara direkt ciğeri köreltiyor. Bu yüzden sigara çok daha zararlı. Ancak abur cubur veya tatlı pastalara göre de benim hayatım için daha net bir çözüm. Şuan için içmiyorum çok şükür. Allah da nasip etmesin.

900TL ile bir lunaparka gidip roller coster, atlas, balerine falan binsen çok daha fazla keyif alırsın.

Ancak sigara konusunda bir şey diyemem. 900TL'ye bir paket sigara fena olmazdı. Nikotin olması dopamin salgılanmasını sağlıyor bu yüzden de insanlar stresten uzaklaşıyor. Bence düzenli kullanımda hayatı rahatlatacak bir şey.
Dopamin salgılayan ve zararını yoksaydığımız maddelere örnek vereceksek nikotin listede biraz ortalarda kalacaktır, sigara içmeyin nikotin kimyasal olarak aşırı bağımlılık yapan bir maddedir ve başlayınca da içtiğiniz vakitte bu bağımlılığınızı tatmin edersiniz.

Aşırı bağımlılık yapan bir maddedir ve başlayınca da içtiğiniz vakitte bu bağımlılığınızı tatmin edersiniz.
Benim için bağımlılık yapmadı. Kafein de nikotin de bağımlılık yapmadı bende. Ben ilk okul 4. sınıftan itibaren düzenli aralıklar ile içen birisiydim ta ki 8. sınıfa kadar. Kız arkadaşıma söz vermemle beraber bıraktım. Ya sözüme fazla sadık kaldım ya da bağımlılık yapmadı bende. Bilemiyorum.

Garson olduğum için mesai sonu arada bir kalanlardan deniyoruz, o da tek shot falan. Onun dışında arada bir bira alıp pişman oluyorum, tadı çürümüş ekmek gibi. Yazın buzlukta hafif durunca güzel oluyor sadece.

Merhaba sevgili hocalarım, sorum başlıktaki gibi. Hayatınızda hiç alkol kullandınız mı? Viski, rakı, votka vs.

Benim yaşım küçük yani istesem de içemem zaten. 😀 ama yetişkin olunca da içeceğimi düşünmüyorum. İçilmesini de saçma buluyorum.

Alkolü sevmem içmekte istemem küçüğüm ancak arkadaşlarım ne hikmetse buluyorlar içiyorlar bana öneriyorlar hayır diyorum ama sigarayı 1 kere denedim ağır geldi ancak alışkan olmadığım için kafamı sarhoş gibi etti 1 kaç kere kullandım bıraktım.

Son düzenleme:
Kullandım da bırakalı çok oluyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı