Hiç bayıldınız mı?

Tam olarak ne oldu emin değilim ama 2 ay önce elimi kesmiştim o anki açlık ve kanama gözlerimi bir 20 saniye boyunca karartmıştı. Yani bilincim yerindeydi ama kör olmuş gibiydim ondan sonraki 5 saniye ne olduğunu hiç hatırlamamıştım bilincim gitmişti sanki. O olaydan sonra hastaneye götüren arkadaşlarım bayıldığımı söyledi. :) Bence merak etmeyin çok kötü birşey baya midemde bulanmıştı.
 
17 yıllık hayatımda bir kere bile bayılmadım. Nasıl bir his olduğunu merak ediyorum, tecrübe edenler anlatabilir mi?
(Narkoz hariç)

8. sınıfta LGS'ye çalışırken bir ara sahura kadar çalışayım demiştim. Çalıştıktan sonra sahurda yemek yedikten sonra uyudum. Sonra babam beni sabah namazına kaldırdı. Ben de namaz kılarken bayılmışım. Ardından annemin bana dediğine göre nefes alamıyormuşum annem ve babam sürekli ağzımı açıp nefes almamı sağlamaya çalışıyorlarmış. Fakat nedense istemsizce bayılmama rağmen ağzımı kapalı tutmaya çalışıyormuşum. En son uyandığımda evde yere yatmış, annemin yanımda "oğlum, ne olur kalk, uyan." Deyişini duydum. Sonradan "ben iyiyim bir şeyim yok." Dedim. Sonradan ambulansla hastaneye gittik. Kan testi vs. yaptırdılar, vitamin tarzı şeyler verdiler. Sonradan eve geri döndük.
 
17 Yıllık hayatımda bir kere bile bayılmadım. Nasıl bir his olduğunu merak ediyorum, tecrübe edenler anlatabilir mi?
(Narkoz hariç)
Priz elektriğine kapılıp bayılmıştım, acı hissetmemiştim ama böyle içimde bir şeyin kalbime doğru ilerlediğini hissediyordum, tam kalbime ulaştığı an simsiyah oldu, yere yığılmışım, uyandığımda koltukta uzanıyordum, hatırlamaya çalışıyorum siyahlık başka bir şey yok. Umarı anlatabilmişimdir. 😁
 
Bir dönem nedeni asla bulunamayan bir şekilde durduk yere bayılıp yere düşmelerim oluyordu. Önce başın dönmeye başlıyor, tünel görüşüne giriyorsun ve yavaş yavaş etraf kararıyor. Sonra bacaklarında hiç güç kalmıyor, dizlerin titremeye başlıyor ve nefesin ağırlaşıp derinleşmeye başlıyor. Bende bu bayılma durumu birkaç dakikadan fazla olmuyordu, çoğu zaman yere kontrolsüz düştükten hemen sonra bilincim geliyordu ama nedeni asla bulunamadı. Tansiyon denildi çıkmadı, sara denildi çıkmadı, havale denildi nedeni bulunamadı, o dönemde kullandığım ağır psikolojik ilaçlar denildi ama kestikten sonra da devam etti. Liseden sonra kendi kendine bu sorunum geçti.

En son da askerde yemin töreni provalarında bayılma durumu yaşadım ama onun nedeni yorgunluk, sıcak, yetersiz beslenme, aşırı sıvı kaybı, mahvolmuş elektrolit dengesi ve ateşli hastalıktı. Sadece yüksek ateşimin (39.2) olduğu bir hastalık geçirdim, üstüne sindirim sistemiyle ilgili sorunlar yaşadığım için uzun süre günde 1 paket kraker ve 1 tane gofretle idare ettim. Üstüne provalarda sıvı da alamayınca o sıcakta benim için sonuç kaçınılmaz oldu.
O kadar güzel anlattınız ki duvara kafa atıp bayılmayı deneyeceğim şimdi.
 
26 yaşındayım hayatımda sadece bir kere askerde, acemi birliğinde sabah içtimasında botun ayaklarıma işkence yapması nedeniyle sanırım acıdan bayılmıştım. İlk önce hafif kulak çınlaması ve sonrasında baş dönmesi gibi bir şey oldu. Sadece yere düşme anımı hatırlıyorum. Koğuşta ranzada gözlerimi açmıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı