Hiç bayıldınız mı?

Aşırı gerinme sonucu bayılmıştım, sonrasında kendimi yerde buldum. Ayılırken de sanki siyah bir ekranda yıldızlar vardı, ekran koruyucu gibi, sürekli sallanıyorlardı. Evde tek değildim Allah'tan. :)
Bende bayıldım bir kere, Sabah kalktım her zamanki gibi gittim mutfağa kahvaltı yapıyordum, Sonra etrafı toparlarken oturduğum sandalyeden kalkmamla gözümün kararması bir oldu, O an ne gördüğümü söyleyeyim; Windows 7 Süzülen renkli çizgiler olan ekran koruyucusu. Onu gördüm :D
Epilepsiyim. İlk olduğunda (sanırım 16 yaşındayken) öldün bu kadar demiştim. Baş hafiften dönmeye başlar, güzel bir sarhoşluktur. Sonrasında şiddeti daha da artmaya başladığında, bir yere odaklanamamaya başlarsın. Gözlerin açık ama tek görebildiğin ışık. Odak giderek daha da bozulur, daha da ışığın şiddeti artar ve havada uçtuğunu hissetmeye başlarsın. Havada olmaktaki histen dolayı dengeni kaybedeceğini düşünüp, dengede kalabilmek için ellerini çırparsın. Ve sonrasında bingoo, bir duvara toslarsın aşırı sarhoş bir şekilde. Uyandığındaysa vücudunun hiçbir yerini hissedemezsin. Bir saniye mi, bir saat mi baygın kaldım ilk düşündüğüm bu olur. Sonrasında bilinç gelmeye başladıkça burnun acımaya başlar, acının hisse giderek daha da artar. Burundan ayaklara doğru acı etkisini gösterir. Sonra da kalkarsın her tarafın ağrı içinde hayatına devam :D
Allah sabır versin. İnşallah sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz.
 
Ben aneztesi yardımı ile bayılmıştım sadece aneztesi aldığımı ve sonra uyandığımı hatırlıyorum sadece uykudan tek fakı var oda gözü aniden kapatmak.
 
17 yıllık hayatımda bir kere bile bayılmadım. Nasıl bir his olduğunu merak ediyorum, tecrübe edenler anlatabilir mi?
(Narkoz hariç)

Bayılmadım ama 2 kez bayılma noktasına geldim. Birincisinde ilkokuldaydım, yorulmuştum. Hoca bizi ayağa kaldırıp azarlamaya başlamıştı. Sonra kahvaltıda da az şey yediğim için bir anda her şeyi siyah görmeye başladım. Şekilleri seçebiliyordum ama her şey siyahtı. İkincisinde 6.sınıftaydım ve oruçtum. Gene uzun süre ayakta durunca hiçbir şey görememeye başlamıştım. Sadece siyahlık görüyordum. Oturduktan bir süre sonra da geçti.
 
Sünnet edeceklerken bayıltıyorlar işte. Bir anda gidiyorsunuz. Sonra sanki 2 saniye geçmiş gibi uyanıyorsunuz. Ama bir süre başınız falan ağrıyor, bir kaç dakika sonra düzeliyor.
 
Biz arkadaşımla 5-6 saat bisiklet sürmüştük sonra burger king e gidelim dedik ben gidene kadar garipleştim siparişi verirken parayı ona verdim o bana söyledi ben masaya oturduğum gibi bayılmışım 5 dk sonra uyandım ne olduğunu anlamadan yemek yedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı