Hiç birikim olmadan 125CC motor nasıl alınır?

• Konuyu başlatan Lientum
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 259
Hocam o bir şekilde ödenir gerekirse hafta sonları günlük işlere giderim aldığım harçlığı kenara atarım. Çünkü sabahları okula giderken motoru açıp beklemek yerine buz gibi soğukta otobüs sırası beklemek ve önünden kendi motoruyla geçen yaşıtlarını görmek biraz acıtıyor. Mentalim kuvvetlidir istediğim şey için katlanırım. 110bin TL 12ay vadeli kredi çeksek geri ödemesi ne kadar olur?

Ertelemek istemiyorum hocam elimde bunu yapabilecek güç ve imkan varken başkalarına imrenerek yaşamak istemiyorum. Eve girip çıkarken kapıda bir motorum dursun istiyorum.
Krediyle falan uğraşılmaz o şekilde. Çalışmak şart. Para biriktereceksiniz, fuzuli harcama ve israf yapmayacaksınız. Yemeğinizi evden yiyeceksiniz ki anca biriksin. Ben de bu şekilde hem telefon hem laptop aldım. Toplam 80 bin gitti.

Merhaba, başlık biraz saçma gelmiş olabilir, şöyle anlatayım. Kenarda hiçbirikimim vesaire yok, 125CC motor almak istiyorum. Aklımda SRK 125R var, güzel ve ucuz bir motor olduğunu duydum. 10-15 bin kmde sorunsuzları 80-90 bin TL civarlarında dolanıyor. A1 ehliyet + 125CC motor almam lazım. Motora kafadan 80-90, ehliyete de maksimum 17-18 bin gitse yaklaşık 100-110 bin civarlarında hâlledilir diye düşünüyorum. Ailem motoru almaya biraz karşı, iki tekerli olduğu için ancak motor beşinci viteste 100-110 zor görüyor. Şu an tek sıkıntı para. Bankadan kredi çekelim diyorum ancak miktar fazla olduğu için pek sıcak bakmıyorlar. 110 bin TL civarı kredi çeksek geri ödemesi vesaire nasıl olur? Motor ve kredi konularında pek bilgim yok, motoru da okula gidip gelmek ve turlamak için alacağım.
A101'de taksitli satılan motosikletler var 60-70 bin liraya.

Krediyle falan uğraşılmaz o şekilde. Çalışmak şart. Para biriktereceksiniz, fuzuli harcama ve israf yapmayacaksınız. Yemeğinizi evden yiyeceksiniz ki anca biriksin. Ben de bu şekilde hem telefon hem laptop aldım. Toplam 80 bin gitti.

Anladım hocam. Yani babam destek atabilse aslına ben daha sonrasında çalışıp öderim ancak atabilecegi tek destek 50CC'lik scooterlere olur. Aslında istese hemen alır yapar ama motoru hızlı ve hor kullanacağımı düşündüğü için almıyor.

Anladım hocam. Yani babam destek atabilse aslına ben daha sonrasında çalışıp öderim ancak atabilecegi tek destek 50CC'lik scooterlere olur. Aslında istese hemen alır yapar ama motoru hızlı ve hor kullanacağımı düşündüğü için almıyor.

Yani bende severim motosiklet ama Türkiye'de tehlikeli. Sen çarpmasan bile sana gelip çarpıyorlar kenarda dururken. Kuzenim kırmızı ışıkta beklerken birisi çarptı mesela sakatlandı birkaç aylık. İsteseniz hemen alabilecek güçteyseniz bence 1 yıl sağlam çalışın ve ayağınızı yerden kesecek sıkıntısız bir Japon aracı alın.

Henüz liseye gidiyorsun anladığım kadarıyla 100 bin TL lik bir kredi açıkcası ben kurumsalda çalışan bir özel sektör çalışanıyım o beni bile zorluyor hocam her ay 11.500 gibi bir ödeme yapıyordum geçen yıldan bu yıla kadar maaşım asgari üstü tabiki ama yinede zorluyordu ucu ucuna yetiştim 1 yıl boyunca bundan sonra biriktirerek alma kararına vardım insanı bunaltıyor kredi gerçekten tavsiye etmiyorum. Sosyal hayatın biter yani sen birde çalışmıyorsun o motorun bakımları olacak benzini vs. derken canın çok sıkılır. Alabildiğin bir scooter al yazın çalışıp biriktirirsin scooter satar üzerine birikimini koyar istediğini almaya çalışırsın ama asla asla krediye bulaşma benden sana bi abi tavsiyesi. Ki şu an 3 altında faiz yok sen 100k çeksen onu en az 130 k olarak geri ödersin.

Henüz liseye gidiyorsun anladığım kadarıyla 100 bin TL'lik bir kredi açıkçası ben kurumsalda çalışan bir özel sektör çalışanıyım o beni bile zorluyor hocam her ay 11.500 gibi bir ödeme yapıyordum geçen yıldan bu yıla kadar maaşım asgari üstü tabii ki ama yine de zorluyordu ucu ucuna yetiştim 1 yıl boyunca bundan sonra biriktirerek alma kararına vardım insanı bunaltıyor kredi gerçekten tavsiye etmiyorum. Sosyal hayatın biter yani sen bir de çalışmıyorsun o motorun bakımları olacak benzini vs. derken canın çok sıkılır. Alabildiğin bir scooter al yazın çalışıp biriktirirsin scooter satar üzerine birikimini koyar istediğini almaya çalışırsın ama asla asla krediye bulaşma benden sana bir abi tavsiyesi. Ki şu an 3 altında faiz yok sen 100k çeksen onu en az 130 k olarak geri ödersin.

Tebrik ederim, güzel anlattınız.

Diğer şeyleri de hesaplamadan bir şeye kalkışmayın derim. Ehliyet 17-18 biraz zor arkadaşım birkaç ay önce 25bin₺ ödedi. Bunun kaskı var, eldiveni var ki bunların ikisi zorunlu şeyler bunlar olmazsa hem ceza yersin hem de motorun bile bağlanabilir. Trafik sigortası var onu da minimum 7bin₺'den aşağı bulman zor. Ortalama en ucuz kask 4000₺ eldivene de 1000-2000₺ ekle. Sadece ehliyeti, ekipmanı, sigortası noter ücretleri sana 40bin₺'ye patlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı