Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu klasik Technopat konusu olmaya başladı hep aynı kişiler hep İslama laf atmalar sonsuz döngüde gibi dolaşıp duruyor.
Technopat felsefe (yersen) konularında başka dinlerle ilgili yoruma da pek rastlamadım. Yahudilik, Hristiyanlık, Budistlik bunlar üzerinden durumu anlatmaya bilginiz mi yok, kopyala yapıştır bilgileriniz sadece İslam için mi?

İslam cehaleti ve körlüğü içinde barındıran bir din değil, kör ve cahil olan insandır.

"Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır."
M. Kemal Atatürk
Bundan dolayıdır ki dinin istismarını, sömürülmesini önlemek Türk halkının ilerlemede yolunu açmak için Halkçılık ve Laiklik ilkelerini ilan etmiştir. Atatürkçü biri dinlerle sagılı olur, saygısını yitiren biri Atatürk sevgisini gözden geçirsin.

Son olarak.
@Silinen üye sen sıradan bir üye değilsin senin böyle davranman Technopat'ın itibarına zarar.

Technopat felsefe (yersen) konularında başka dinlerle ilgili yoruma da pek rastlamadım. Yahudilik, Hristiyanlık, Budistlik bunlar üzerinden durumu anlatmaya bilginiz mi yok, kopyala yapıştır bilgileriniz sadece İslam için mi?
Şu aşağıdaki mesajımı okursan ben İslamiyet'ten bahsetmiyorum. Diğer semavi dinlerin kitaplarında bulunanlardan da bahsediyorum.
Bak hepsini bırak Nuh tufanının bile aslında küresel değil sadece bir bölgeyi etkileyen bir buzul erimesi olduğu düşünülüyor artık. Özellikle Karadeniz üzerinde eriyen buzulların sebep olduğu bir sel ve öyle küresel ölçekli olmadığı düşünülüyor artık.

Zaten Sümer mitlerine dayanmayan inanış yok gibi bir şey artık. E Sümerliler çok tanrılıydı ama? Semavi dinlerle ne ilgisi var demez mi insan? Yani Anunaki denen tanrılar ve Enki denen baş tanrının hikayeleri İncil'den tut Tevrat'a kadar her yerde geçiyor:) E o zaman en eski olan, temel kabul edilir. Bu da semavi dinleri şüpheli kılıyor.

Konun son mesajını çok merak ediyorum.

Yahudilik, Hristiyanlık, Budistlik bunlar üzerinden durumu anlatmaya bilginiz mi yok, kopyala yapıştır bilgileriniz sadece İslam için mi?
Çünkü yaşadığımız Coğrafya da İslam ağırlıkta olması sebebiyle çoğunlukla bunu eleştiriyoruz ve bunların mantıksız, gerçekten uzak argümanlar olduğunu dile getiriyoruz.

Atesitlik bir dine degil tum inanclara karsidir. Turkiye'de baska dinden oldugunu ya da inancsiz bir ateist soylemek biraz cesaret isi. Bu arada ateist oldugunu soyleyebilen bir kac insan varsa bu da cevre baskisindan ve korkudandir. Oruc tutmadi diye sokak ortasinda dovulen, linc edilen insanlarin oldugu bir ulkede yasiyoruz. Insanlar ayni dinden oldugu halde baska fraksiyonlardan olan insanlari otellerde yakarak olduruyor ve onlarin avukatlari mecliste milletvekilligi yapiyor bu ulkede. Aziz Nesin'in basina gelmeyen kalmadi. Turan Dursun'u katlettiler mesela. Ugur Mumcu, Fetullah denilen yobazin ne oldugunu soyledigi icin bombayla oldurulmedi mi?Fetullah'in ortaklari hala ulkenin yonetiminde soz sahibi. Kac tane siyasi Fetullahci ceza aldi? Dun adami ovenler bugun haberimiz yoktu demiyor mu tv'lerde? Tekrar edilen Istanbul secimlerinin oncesi tv yayininda milyonlar gormedi mi bunu? Kendi actigi bankaya para yatiranlari iceri atanlar Fetullah'la yanyana cektirdikleri fotograflar icin sadece aldandiklarini soyleyebiliyorlar. Yobazlarin ceza almadan elini kolunu salladigi bir ulkede din konusunda korkmadan konusmayi az sayida insan yapiyorsa bu ulkenin icler acisi durumda oldugunu gosterir. Madem herkesin inanci kendine ise, din mensuplari gece gunduz tvlerde kendi dinlerinin propagandalarini yapip insanlari kandiriyorsa bunun yanlis oldugunu soylemek de bizim gorevimiz. Akil ve bilim daima yobazliga ustun gelecektir.

Son düzenleme:
Bu klasik Technopat konusu olmaya başladı hep aynı kişiler hep İslama laf atmalar sonsuz döngüde gibi dolaşıp duruyor.

İslam cehaleti ve körlüğü içinde barındıran bir din değil, kör ve cahil olan insandır.

"Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır."
M. Kemal Atatürk
Bundan dolayıdır ki dinin istismarını, sömürülmesini önlemek Türk halkının ilerlemede yolunu açmak için Halkçılık ve Laiklik ilkelerini ilan etmiştir. Atatürkçü biri dinlerle sagılı olur, saygısını yitiren biri Atatürk sevgisini gözden geçirsin.

Son olarak.
@Silinen üye sen sıradan bir üye değilsin senin böyle davranman Technopat'ın itibarına zarar.
İslam'a inananlara ne anlatalım? Başka dinleri de övmüyorum. Hepsi benim için aynı.
Dinsiz miletlerin devamı yok mu? Peki.
Dinlere inanmamak Atatürk'ü sevmemekse sevmiyorum ama Atatürk'ün hangi yönde düşündüğü belli mi? Yanlış bilmiyorsam inanmadığına dair de bir şeyler var.

Okudum o mesajını.
Bazı şeylere sadece İslam açısından bakılmasına ben de karşıyım ama seninki biraz hem genelleme hem de fevri bir tavır olmuş bence. Kişisel görüşüm, amacım seni yermek değil yanlış anlama.

Yoğunluğun Müslüman olduğu ülkede dinler hakkında konuşulurken Hristiyanlıktan bahsetmek ne kadar mantıklı? Benim sunduğum bilimsel argümana Kur'an'dan alıntıyla cevap verilince İncil'den mi bahsedeyim? Hristiyanlıktan bahsetsem, çoğunluk "Bana ne abi, saçma din zaten. Benimki en doğrusu. Diğerleri umurumda değil." diyecek.
@Recep Baltaş Abi sen sıradan bir üye değilsin senin böyle davranman Technopat'ın itibarına zarar.
Hele şurası saçmalığın artık limiti, kusuruma bakma. Adamın dini görüşü neden Technopat'ın itibarına zarar veriyor? Bunu düşünmek, birini sadece dini görüşünden dolayı takip etmemek, izlememek, yoksaymak nasıl bir mantalitedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı