Hiçbir şeyden emin olamıyorum

Arkadaşın verdiği örnekler çok önemsenmeyecek olabilir ama bence aklına gelip anlatabildiği bunlar, daha çok hikayesi vardır. Sanırım bende de benzer durumlar var ve ben bunu öz güvensiz yetiştirilmekten kaynaklandığını düşünüyorum(Tabi öz güven eksikliği bazen biri sebep olmadan da olabilir, emin değilim). Ailenin kaçıncı çocuğusun son mu?

Obsesif Kompülsif belirtileri gösteriyorsun. Aşırı derecede stres sahibi olduğunu gösterir. Tedavi olmaya çalış, hayat kaliteni arttırmak için ne yapman gerekiyorsa yap.

Obsesif Kompülsif belirtileri gösteriyorsun. Aşırı derecede stres sahibi olduğunu gösterir. Tedavi olmaya çalış, hayat kaliteni arttırmak için ne yapman gerekiyorsa yap.
Bahsettiğim sorunu hafiften çözmeye başladım. Kendi kendime bir yöntem geliştirdim, örneğin gözlüğü kutusuna koyduktan sonra sabaha kadar gözlüğün kutusunu açıp bakarsam şerefsizim diye. Gerçekten işe yarıyor. Git gide azaltıyorum bu sorunumu. Bu işin uzmanına gitmekten ziyade kendi kendime çözmeye çalışacağım hocam.

Sorunu kökünden çözmediğin sürece kurtulamazsın gözlük gider başka bir şey gelir. Aşırı mükemmeliyetçilik hayatını mahvetmeden bence daha kapsamlı bir çözüme odaklanmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…