Gelişmeleri haber etmeyi unutmayın. Bu arada sistem yeniden başladıktan sonra aynı şekilde USB'den boot etmeye devam edin. USB'siz önyüklemeyi ayarlayacağız sonradan.
4 dakika kaldı gibi bir ekranda mı sistem yeniden başladı? Eğer öyleyse gayet normal. Sistemi USB belleğinizden yeniden boot edip bu sefer üstünde "macOS Installer" yazan diski seçip yeniden kurulumu başlatın (Install High Sierra yazan değil macOS Installer yazana tıklayın).
Şu an Apple ID ile giriş yapmayın çünkü SMBIOS ayarlamadım. Ayarladıktan sonra giriş yapacağız. Şu an Apple ID'yi atlayın. SMBIOS ayarlamayı OpenCore Configurator ile yapabiliriz. Bu arada OpenCore Configurator'un kullanacağınız sürümü "0.7.5" OpenCore sürümü için olduğuna emin olun. High Sierra imajının içinde olan OpenCore Configurator bayağı bir eski.
Gayet doğal bir şey çünkü Nvidia Web Driver sisteminizde yüklü değil. Ses kartının çalışması iyi bir haber. Nvidia Web Driver'larını kurmak için aşağıda olan kodu Finder'dan uygulamalara girip "İzlenceler" klasöründen "Terminal" programını açıp aşağıda olan kodu Terminal'e girin. Birkaç tane yazı gelecektir ve muhtemelen size şifreniz sorulacaktır. Dert etmeyin. O yazılar bitince sistemin yeniden başlatılması gerekecek ve ondan sonra sisteminizi yeniden başlatın ve sistemi yeniden açmayı deneyin. Eğer hala grafik hızlandırma olmaz ise boot argümanlarına "nvda_drv=1" komutunu ekleyeceğiz ama normalde High Sierra sürümünde gerekmiyor.
Komutu doğru bir şekilde kopyaladığınıza emin misiniz? Çünkü normalde böyle bir hata olmaması lazım. Olmaz ise direk ".pkg" ile de kurulum yapabiliriz elbette.
Komutu doğru bir şekilde kopyaladığınıza emin misiniz? Çünkü normalde böyle bir hata olmaması lazım. Olmaz ise direk ".pkg" ile de kurulum yapabiliriz elbette.
İşlemci kısmı normal. Ekstra olarak sonradan "AMD Power Gadget" kuracağız. Eğer hala 7 MB gözüküyor ise OpenCore Configurator'un en son sürümünü yükleyin ve config dosyasını OpenCore Configurator ile açın" Bundan sonra soldan "NVRAM" kısmına tıklayın ve oradaki 3 tane seçenekten en alttakini seçin. Bundan sonra sağda "-v keepsysm..." gibi yazılar olacak, oraya 2 kez tıklayın ve diğer yazıları silmeden boşluk bırakıp orada "nvda_drv_vrl=1" komutunu ekleyin. Bundan sonra sistemi yeniden başlatıp bir daha kontrol edin. Bu arada o yazılar bittikten sonra "...reboot" gibi bir yazı görmeden önce Terminal'i kapatmayın.