Hikayemde kaliteli villain nasıl olmalıdır sizce?

Emre60Tokat

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
199
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle bir hikaye yazıyorum. Hikayem bir oyunun kendi kurgularımla yazılmış bir halidir. Ayrıca çelişki olmaması için de orijinal oyunun bittiği kısımları seçtim. Yani Yandere Simulator'den bir kurgu. Neyse, bu hikayeye bir villain karakter ekledim. Kaliteli olması için konuşma tarzı nasıl olmalı? Nasıl özellikleri elinde bulundurmalıdır? Ses tonunu nasıl ayarlamalıyım? Güçlü olması gerekir mi?
 
Bana göre ses, güç havalı olmasının yanında ilk önce bir amacı olmalı, ama öyle bir amaçki herkesi etkileyebilecek türden. Amacı bulduğunda gerisi kafanda şekillenir zaten.

Örneğin kötüler arasında büyüyen bir villain ile yavaş yavaş yaşadıkları ve travmları yüzünden kötülüğü seçmiş olan villainlar farklı bir havası vardır.
 
Bana göre ses, güç havalı olmasının yanında ilk önce bir amacı olmalı, ama öyle bir amaçki herkesi etkileyebilecek türden. Amacı bulduğunda gerisi kafanda şekillenir zaten.

Örneğin kötüler arasında büyüyen bir villain ile yavaş yavaş yaşadıkları ve travmları yüzünden kötülüğü seçmiş olan villainlar farklı bir havası vardır.
Villain karakter şu:

10th Rival - Suzuki Yushuna (Next Seito-kai [Student Council] President).png

Amacı Kuroko Kamenaga'yı etkisiz hale getirmek...
 
Villain karakter şu:

Eki Görüntüle 1193559
Amacı kuroko Kamenaga'yı etkisiz hale getirmek...

Böyle bir karakterdeki en önemli şey bence ses ve vurgu. Özellikleri bence sakin ama zeki, kurnaz olması bu karaktere yakışabilir ayrıca bir mizah anlayışı olursa ilgi çekici olabilir diye düşünüyorum.
 
Hikayemden kesit şudur:

Suzuki, Öğrenci Konseyi odasında koltuğunun başında bacak bacak üstüne atarak oturmuş kahve içiyordu. Yanında iki tane Öğrenci Konseyi üyesi her hangi bir emir için bekliyorlardı. Yanına bir üyesi geldi.

İtsuki: Sā... Nyūsu ga arimasu. (Efendim... Yeni haberler var...)

Dedi yeni Öğrenci Konseyi üyesi, Suzuki'nin karşısında Japon saygısıyla eğilerek.

Suzuki: Nani no nyūsu, İtsuki? (Haberler nedir İtsuki?)

İtsuki: Kuroko Kamenaga şuan okul sınırları içerisindeler. Seito-kai gözcüleri tarafından tespit edildiler.

Suzuki: YÜZ KARASI dönmüş demek.

Dedi Suzuki korkusuz ve kaşlarını çatıp şeytani bir gülümsemeyle.

İtsuki: Peki ne yapacağız?

Suzuki: Sahte bir KUROKO KAMENAGA hazırlayın... Ardından Taro'ya suikast uygulamasını emredin. Üzerine düşürecek bir şeyler söyleyin ki SAHTE Kuroko onu öldürsün.

İtsuki: Peki Efendim. Sorması ayıp olmazsa bunun amacı nedir?

Suzuki: Ayano Aishi bir Yandere ve Taro Yamada ile sevgili, değil mi? Psikopat... Bu sayede Ayano'yu kimse engelleyemez ve...

Dedi Suzuki Yushuna katanasıyla Kuroko'nun mankeninin kafasını keserek.

Suzuki: Bu sayede okulun YÜZ KARASI Kuroko Kamenaga, tarihin tozlu sayfalarına karışacak!

Dedi sahte kafayı kaldırarak...

İtsuki: Emredersiniz Efendim!

Eğilerek dedikten sonra İtsuki odadan çıktı.

Suzuki: Şimdi nereye kadar kaçabileceksin KUROKO KAMENAGA..? Ya da... NEREYE KADAR YAŞAYABİLECEKSİN..?


Dedi Suzuki aynı pozda oturup kahvesini yudumlayarak.
Ayrıca bu karakter için güzel bir müzik tasarlarım. Tıpkı Haytham Kenway'in sahnelerinde çaldığı gibi...
 
Hocam mesela Jokerden kendinize örnekler alabilirsiniz gelmiş geçmiş en sevilen villain olabilir kendisi. Bana kalırsa bir karakter oluşturmadaki en büyük olay karakterin hikayesi olmalıdır çünkü oyuncular empati kurabildiği oyun karakterlerini severler.
 
Alaycı ve Aşağılayıcı, küçük ve zayıf, değersiz ve işe yaramayan bir kirlilik olarak görürcesine bir alkışlama sesi duydum... Yavaş, soğuk ve yerden yere vururcasına...

Suzuki: Oh... KUROKO KAMENAGA... Yazuk çok mu üzülmüş...

Yere doğru bakarak öfkeyle dişlerimi gösterdim ve gözlüğümü oynattım...

Kuroko: *dişlerimden konuşarak* SUZUKİ YUSHUNA...

Suzuki: Ooooh... Çok korktuuum... Titriyorum, AYANO... Kurtar beni... Hahahahahahahaha!

Kuroko: AYANO İLE DERDİN NE? Bizden ne istedin?

Suzuki: Aaaw... Öğrenci Konseyi'nin YÜZ KARASI hala konuşuyor demek ki... Ama yakında o yılan dilini kesersek EMRECİĞİNE AŞKINI NASIL İTİRAF EDECEKSİN Kİ? Ha... Artık Akademi Lisesi'nin resmi Öğrenci Konseyi üyeleri değilsiniz orası başka... Sode wa arimasen ka, Orokamono (Değil mi, AHMAK)?

Kuroko: Suzuki, ne biliyor musun? Kendini beğenmiş, kibirli, egosu Kizana Sunobu'dan bile daha fazla tavan yapmış, kendini adil olmayan bir yolla Öğrenci Konseyi başkanı yapıp hepimizi Öğrenci Konseyi'nden sürgün eden, bana yüz karası deyip kendisinin aslında DAHA BETER OLDUĞUNU BİLMEYEN ŞEYTANDAN FARKIN YOK SUZUKİ! ŞEYTAN OLDUKTAN SONRA BABANIN TÜM DÜNYAYA SATIŞ YAPAN BİR "Suzuki" OTOMOBİL ŞİRKETİNİN BAŞINDA OLMASI, SİZİ SOYLU BİR AİLE YAPMAZ!..

Dedim ve bir süre daha Suzuki'nin yüzüne yakından baktım...

Kuroko: Sen acınası, soyu çürümüş, soysuz birinden başkası değilsin... Zulmünü sürdürdüğün AKADEMİ LİSESİ'NE geri dön ve hayatında harcadığın bu gereksiz hareketlerini, bana hakaret ederek iyice kısalttığın ömrünü orada son zulümlerini yaparak geçir...

Gözlerim kırmızılaşıyordu.

Suzuki: Sen nesin Kuroko Kamenaga? Ya da... AHMAK (!) YANDERESİ... Siz Yandereler her zaman asıl soyu kuru olanlar oldunuz, aklınıza esen her türlü ŞEYİ YAPANLARSINIZ .. İnsan denen varlıktan nasibini almamış, insan denemeyecek AŞAĞILIK varlıklarsınız... Sen, Ayano Aishi ve Ryoba Aishi... Hepiniz... Hepiniz aynısınız... Hepiniz ... YANDERELERİSİNİZ... Hepinizin, özellikle üçünüzün de KAFALARINIZIN BİR AN ÖNCE EZİLMESİ lazım...

Kuroko: Biliyor musun Suzuki? Elbet bir gün DİZ ÇÖKÜP YALVARACAKSIN... Bağışlanma, AF dileyeceksin... Ama HAYIR... Şimdiden HAYIR... Seni affetmiyorum ve şimdi buradan çek git! Yoksa sonu çok kötü olur!

Dedim kırmızılaşan gözlerimle... Alnım kararmış, gözlerim kırmızılaşmıştı...



Suzuki: Gönder gelsin!

Dedi Suzuki eliyle alay edercesine çağırarak. Suzuki'ye yumruk attığımda...

...

Daha ne olduğunu anlayamadan YERDE UYANMIŞTIM ve Suzuki ortalarda yoktu. Sanırım korkaklık edip kaçmıştı. Benimle savaşmaya yüzü yoktu. Neyse ki o son kısımları kaydetmiştim. Bu sayede YANDERELERE YAPILAN TERBİYESİZLİĞİ Ayano'ya gösterip doğruları görmesini sağlayabilirdim. Gizem ve Aysu ise yanıma gelmişlerdi.

Kuroko: Ne oldu bana?

Kim: Sana elektrik şoku verdiler Kuroko... Suzuki'nin Öğrenci Konseyi üyeleri yaptı bunu.

(Hikayedeki bazı küfürler silindi)
Bence yarım hikayede villain çok iyi gider. Hem o süre zarfında villainin kendine has hikaye ve özelliklerini tasarlarsın.
Hocam mesela Jokerden kendinize örnekler alabilirsiniz gelmiş geçmiş en sevilen villain olabilir kendisi. Bana kalırsa bir karakter oluşturmadaki en büyük olay karakterin hikayesi olmalıdır çünkü oyuncular empati kurabildiği oyun karakterlerini severler.
Suzuki Yushuna, Öğrenci Konseyi başkanı olmak isteyen bir kızdır... Kuroko Kamenaga'yı görür ve onu yok etmek ister. Çünkü Kuroko onun için Öğrenci Konseyi'nin YÜZ KARASI dır. Halbuki Kuroko Kamenaga aşık olduğu kişiye kavuşmak için Ayano'ya danışmış ve onun yolundan gitmeyi göze almıştır... Suzuki, Kuroko'ya düşmanlık besler... Ancak bu Öğrenci Konseyi başkanı olarak yönetimine yansır ve okulu bir Cehenneme çevirir... Sert bir baskı, okuldaki ZULÜM havası öğrencileri korkutmaktadır. Suzuki Yushuna'nın Öğrenci Konseyi üyeleri AŞIRI DERECEDE, omuz atılsa dahi yumruklayacak kadar sinirli, baskıcıdır. Yani herkesin kötülediği resmi kişilikli Kuroko Kamenaga aslında iyi niyetli bir kızdır.
Ayrıca ÇOK GÜÇLÜDÜR... Kılıç eğitimi almış Badigartlar ve Öğrenci Konseyi üyeleri kullanır... Her zaman Badigartları ile birlikte üç kişi gezerler...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı