Hile açmadığım halde VAC ban yedim

Hocam Overwatch yasaklamaları da zaten otomatik olarak VAC yasağına dönüşmüyor mu?

Her Overwatch yasaklamasi otomatik olarak VAC yasagina dönüsmez. Bir oyun yasaklanmasinin ayriyeten VAC yasagina dönüsebilmesi icin, kullanilan yazilim VAC tarafindan da tespit edilmis olmasi gerekir. Böyle bir durumda VAC yasaklamasi daha agir bastigi icin, verilen oyun yasaklamasi VAC yasagina dönüsür. Tespit edilemezse oyun yasaklanmasi olarak kalir.

Örnek hesap:



Hesap 437 gündür oyun yasaklamasina sahip, ama VAC yasagina dönüstürülmemis.
 
Arkadaşlar bunun sebebi private Hack'leri olanların Steam ID'lerinizi aldıklarından dolayı diye biliyorum bir nevi telefondaki IMEI olayı gibi, tabii yanlışta olabilir oyuna girmeden bile ban yiyebilirsiniz sanırım (kesin doğru mu bilmiyorum böyle duyumlar aldım yabancı forumlardan).
yok böyle bir şey.
 
oyuna girmeden bile ban yiyebilirsiniz

Oyuna girmeden yasaklama almaniz mümkün degil. Niye mi? Birincisi, VAC sistemi tarafindan yasaklama alabilmeniz icin cekirdek dosya diye tabir ettigimiz DLL ve EXE dosyalarinda degisiklik yapmaniz gerekmekte. Bunun yani sira anlik olarak VAC korumali sunuculara girmeniz gerekiyor.

Overwatch tarafindan yasaklama alabilmeniz icin ise raporlanip Overwatch'a düsmeniz gerekiyor. Orada da maclariniz inceleniyor.

Kisacasi oyuna girmeden, sirf hesap kimliginiz ile size yasaklama verme gibi bir imkanlari yok.
 
Bundan bir kaç yıl önce (yaklaşık olarak 2017) civarında kardeşim oyunda sinirleniyor öldüğü için ve normal maçta komut yerini açıp "noclip" yazıyor ve VAC ban yiyor. Ancak bir yıl kadar sonra tekrar yüklemeye karar verdiğimde VAC ban ın kaldırıldığını gördüm.
 
Hocam yaklaşık 1 aya yakındır FACEIT oynuyorum. Mm ilk kez bugün girdim onda da ban yedim.

Hocam VAC mı tam bilmiyorum. Owerwatch tarafından suçlu bulundu diyor.

Seni izleyen kişi senden kötü oynuyor olsa gerek seni izlerken yaptığın iyi vuruşları hile sanmış ve nişan desteği, görüş desteği, diğer dış destekler falan demiş ya da maç sırasında takım arkadaşlarına falan sıktıysan oyun bozanlığı da demiştir belki. Eğer cidden hile açmadıysan banın kalkar diye düşünüyorum. Çünkü VAC sistemi sana kesin VAC ban atabilmek için oyun dosyalarını inceliyor ve eğer hileye ait bir dosya bulursa eğer direkt kesin VAC banı çakıyor en iyimsi sen oyun dosyalarını falan bir güzel kontrol et ya da hesaba giriş çıkış tarihlerine falan bak belki hesabına başka birisi falan girmiştir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı