Hiroşima-Nagazaki Yıl Dönümü

Bakın yukarıda söyledim orada çocuklar ve "gerçekten" masum insanlar öldü ama ölenlerin hepsi masum değildi. Hatta şunu bile söyleyebilirim bu kişilerin bazıları gerçekten kandırılmış olabilir ama içlerinden bu kötü kişileri gerçekten destekleyenler vardı.
Varsayımlarına göre mi suçu olmayan o kadar çocuğun, karar mekanizmasında hiçbir etkisi olmayacak o kadar sivilin katledilmesini legalize ediyorsun?

Bazı şeyleri algılamanız için gerçekten sizlerin ya da sevdiklerinizin başına mı gelmesi gerekiyor? Biraz empati kabiliyeti bu şeyleri yaşamadan algılamak için yeterli oysa, biraz deneyin bu yöntemi.

Tövbe tövbe, gelip burada sivil halkın kafasına nükleer bomba atılmasını savunanlarla muhatap oluyorum...

Son düzenleme:
Varsayımlarına göre mi suçu olmayan o kadar çocuğun, karar mekanizmasında hiçbir etkisi olmayacak o kadar sivilin katledilmesini legalize ediyorsun?

Bazı şeyleri algılamanız için gerçekten sizlerin ya da sevdiklerinizin başına mı gelmesi gerekiyor? Biraz empati kabiliyeti bu şeyleri yaşamadan algılamak için yeterli oysa, biraz deneyin bu yöntemi.

Tövbe tövbe, gelip burada sivil halkın kafasına nükleer bomba atılmasını savunanlarla muhatap oluyorum... Şaka gibi. Bir gün sizlerin kafasına atılırsa görürüm sizleri "benim ne suçum vardı?" diye ağlarken.

Peki o almanların ve japonların yüzünden ölenlere neden empati yapılmıyor benim sorduğum şey bu. Neden sürekli japonlar mağdur oluyor. Benim burada sorduğum soru bu, açın bakın bu forumda kaç tane japonların katliamı ile ilgili başlık var kaç tane atom bombası ile ilgili başlık var. Başlıkları karşılaştırırken birinde 100-200 bin diğerinde 2-4 milyon insan öldüğünü göz önüne alın. Ben sadece bu forumdaki insanların ve sırf anime sevgisinden japonları melek gibi gören insanların ikiyüzlüğünden bahsediyorum.

Israr ile sanki japonlara hiç üzülmemişim gibi konuşuyorsunuz, 10 defa yazdım bu insanlara üzülüyorum fakat bu insanlardan 10 kat daha masum olup 20 kat daha fazla ölmüş insanlara doğal olarak daha fazla üzülüyorum sizce olması gereken bu değil mi?

Peki o Almanların ve Japonların yüzünden ölenlere neden empati yapılmıyor benim sorduğum şey bu.
Nasıl ki Japonların Çin ve Kore'de yaptıkları katliamlar, Hitler'in yaptığı katliamlar, Stalin'in kendisine istediklerini (her şeylerini) vermek istemeyen kendi sınırları içindeki etnik gruplara yaptığı katliamlar savaş suçuysa, ABD'nin Japon şehirlerinin üzerinde o bombaları patlatması da savaş suçu.

Sen şu anda dediğin şeyi yapan biriyle mi konuşuyorsun? Yoksa benimle mi? Başkalarına söyleyeceğin argümanların benimle bir alakası yokken, bunları bana söylemenin mantığı var mı?

Bu dediğini bana değil, dediğin şeyi yapanlara söyle.

Sen şu anda dediğin şeyi söyleyen biriyle mi konuşuyorsun? Yoksa benimle mi? Başkalarına söyleyeceğin argümanların benimle bir alakası yokken, bunları bana söylemenin mantığı var mı?

Bu dediğini bana değil, dediğin şeyi yapanlara söyle.

Zaten bunu sana değil, yukarıda yazdığım gibi sürekli sanki tek mağdur japonlarmış gibi yapıp japonların yaptığı katliamları görmezden gelenlere yazdım. Yazdığın birçok şeye katılmakla birlikte iktidara sınırsız yetki verip onu kontrol etmeyen yaptığı her şeyi alkışlayanların başlarına gelen felaketlerde suçu biraz da kendilerinde aramaları gerektiğini düşünüyorum.

Yani nasıl bugün bir ülkede bir adamın yaptığı her şeyi alkışlarsan, ekonomi gitgide berbat hale gelirken ısrar ile o adam oy verirsen, yaptığı her şeyi kahramanlık gibi görürsen günün birinde o berbat ekonomide işsiz kaldığın zaman sana acımam*. Ha bu adama oy vermeyip verenleri uyaranlar işsiz kalırsa o kişilere elbette acırım. Ama 20 yıldır biz sana oy verdik şimdi iszi kaldık derse beter olsun derim*. İşte yukarıda demek istediğim bu, nürnberg mitinglerinde hitleri ölümüne destekleyen, yahudi, Çingene komşularını gambazlayıp kamplarda işkence edilmesine neden olanların, sağa sola saldırmasına destek olanların başına gelenlere üzülmem. Ama bu kişilerden olmayanlar için üzülürüm.

*: Burada bahsedilen ülke, yönetici ve yönetilen halk tamamen hayal ürünüdür, mevcut dünya ülkelerinden herhangi biri ile ilişkisi yoktur

Nagasaki ve hiroşima da yaşananlar gerçekten üzücü fakat bunlar japonların yaptığı katliamlar yanında bir hiç. Yani almanların yaptığı katliam ile bu atom bombalarının farkı bu, almanlar suçu günahı olmayan milyonları katletti, atom bombası ise yaklaşık 3-4 milyon kişiyi öldüren japonlara atıldı.
3-4 milyonu halk mı katletti?

Onların yaptıkları Katolik&yahudi ve Protestan camiasının yaptıklarının yanında nohut kadar kalırdı. Bu arada tecavüz partileri, toplu katliamlar vb. algı yanıltmasıdır.
Japon'ların dişiyle tırnağıyla elde ettiği toprakları nasıl bir yöntemle ellerinden aldılar sizce? Kesinlikle şeref yoksunu, korkakça bir şekilde. Velakin denilenler olsaydı (Japonlar kazansaydı.) kesinlikle Türkiye ile müttefik olurlardı. Japon'ların amacı Büyük Asyacılıktı.

Onların yaptıkları Katolik&yahudi ve Protestan camiasının yaptıklarının yanında nohut kadar kalırdı. Bu arada tecavüz partileri, toplu katliamlar vb. algı yanıltmasıdır.
Japon'ların dişiyle tırnağıyla elde ettiği toprakları nasıl bir yöntemle ellerinden aldılar sizce? Kesinlikle şeref yoksunu, korkakça bir şekilde. Velakin denilenler olsaydı (Japon'lar kazansaydı.) Kesinlikle Türkiye ile müttefik olurlardı. Japon'ların amacı Büyük Asyacılıktı.

Aslında onlar ile aynı soydan gelmekteyiz Moğol'lar ile ne kadar akrabaysak onlarla da o kadar akrabayız.

Son düzenleme:
Velakin denilenler olsaydı (Japon'lar kazansaydı.) Kesinlikle Türkiye ile müttefik olurlardı. Japon'ların amacı büyük asyacılıktı.

Afrikalıları kızılderileri de Avrupa'lı halk katletmedi ama nedense bu katliamlardan bahsederken kimse asker adı vermiyor herkes Avrupa'lı diyor, altta katolik camiasının yaptığı demişsin o katliamları katolik halk mı yaptı onu da devletler askerler yaptı, ha onlar yapınca topluca hepsini suçlayalım ama Japon'lar yapınca sadece lideri suçlayalım geri kalan herkes sütten çıkmış ak kaşık olsun.

Nanking katliamına bir bak gerçekten bunun algı yanıltması olduğunu düşünüyorsan konuyu kapatalım konuşmaya hiç gerek yok.

Japon'ların savaşarak elde ettiği toprağı savaşta yenerek ellerinden aldılar, bu konuda hayatımda gördüğüm en taraflı yorumlardan biri olabilir, Japon'lar savaşıp kazanınca dişiyle tırnağıyla almış oluyor fakat karşı taraf Japon'ları yenip alınca korkakça mı oluyor?

Peki Çin, Filipinler falan Avrupa'da mı? Madem sırf asyalıyız diye bizimle müttefik olacaklardı Çin ve Filipinler'de niye katliam yaptılar? Gözünü seveyim 2 anime izleyip Japon hayranlığı yapma bana avrupalının yaptığının aynısı yapmışlar sırf 2. dünya savaşında sonra elleri kolları bağlandığı için (almanların da vukuatı yoktur 2. dünya savaşından sonra) kendi hallerine takılıyorlar ellerine güç geçtiği anda katliama başlamışlar.

Biri gelmiş savaşta normaldir soykırım demiş, biri nükleer bomba normaldir demiş, biri ABD'nin atom bombasını Nazileri daha masum göstermek için kullanmış.

Biri gelmiş savaşta normaldir soykırım demiş, biri nükleer bomba normaldir demiş, biri ABD'nin atom bombasını nazileri daha masum göstermek için kullanmış.

Bak benim başından beri anlatmak istediğim şey şu;
İngiliz'ler fransızlar afrikalıları katledince kötü diyoruz.
Amerikalı'lar yerlileri katledince kötü diyoruz.
İspanyollar portekizliler orta ve güney Amerikalı'ları katledince kötü diyoruz.
Peki neden Japon'ların yaptığı katliamları insanlar sürekli görmezden gelip bir kılıf uyduruyor. Atom bombası yedikleri için yaptığı katliamlar masumlaştı mı? Almanlar atom bombasını tamamlayıp ingiltereyte atsaydı İngiliz'lerin yaptığı katliamları masumlaşacak mıydı?
Evet Avrupa'lı kötü şeyler yapmış ama Japon'lar da sütten çıkmış ak kaşık değil, tek farkları avrupalılar kadar uzun süre gücü ellerinde tutamamış.

Afrikalıları kızılderileri de Avrupa'lı halk katletmedi ama nedense bu katliamlardan bahsederken kimse asker adı vermiyor herkes Avrupa'lı diyor, altta katolik camiasının yaptığı demişsin o katliamları katolik halk mı yaptı onu da devletler askerler yaptı, ha onlar yapınca topluca hepsini suçlayalım ama Japon'lar yapınca sadece lideri suçlayalım geri kalan herkes sütten çıkmış ak kaşık olsun.

Nanking katliamına bir bak gerçekten bunun algı yanıltması olduğunu düşünüyorsan konuyu kapatalım konuşmaya hiç gerek yok.

Japon'ların savaşarak elde ettiği toprağı savaşta yenerek ellerinden aldılar, bu konuda hayatımda gördüğüm en taraflı yorumlardan biri olabilir, Japon'lar savaşıp kazanınca dişiyle tırnağıyla almış oluyor fakat karşı taraf Japon'ları yenip alınca korkakça mı oluyor?

Peki Çin, Filipinler falan Avrupa'da mı? Madem sırf asyalıyız diye bizimle müttefik olacaklardı Çin ve Filipinler'de niye katliam yaptılar? Gözünü seveyim 2 anime izleyip Japon hayranlığı yapma bana avrupalının yaptığının aynısı yapmışlar sırf 2. dünya savaşında sonra elleri kolları bağlandığı için (almanların da vukuatı yoktur 2. dünya savaşından sonra) kendi hallerine takılıyorlar ellerine güç geçtiği anda katliama başlamışlar.

Asker sadece uygulayıcıdır. Konu yöneticiler zaten. Atom bombası bir zafer midir sizce? Asyalı derken burada mançuryalı milletleri kastediyorum. Şu kitapları tavsiye ederim, aydınlatıcı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı