Hitman World of Assassination Tüm Dünyada 75 Milyon Oyuncuya Ulaştı

Tek bir oyun olması gerekiyor olan Hitman oyununu maddi yetersizliklerden dolayı üç parçaya ayırmış olan ve her fırsatta ''bağımsız'' stüdyo olduklarını belirtiyor olan IO Interactive'in biraz spekülasyona dayalı bir verisi olduğunu düşünüyorum.

Hitman üçlemesini bir paket haline getirmiş olan Hitman World of Assassination'ın tek başına 75 milyon oyuncuya ulaşabilmesi veya son üç oyunun toplamının da bu sayıya ulaşabilmesini iddia edebilmek mümkün değil. Üstelik bu oyunlar ücretli olarak sunuluyor olan oyunlar.

Umarım 15 yıldan fazla bir süredir Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Hakan Abrak'ın üstleniyor olduğu IO Interactive yeni gelecek olan James Bond IP'si için artık Türkçe dil desteğini mazur görmeyebilir.

Bana da saçma bir sayı gibi geldi.

Ayıla bayıla oynadığım bir seri oldu. İlk dört oyunu çok sevdiğim için benzer bir deneyim bulmak çok sevindiriciydi; ancak 75 milyon oyuncu, 75 milyon kopya satıldığı anlamına gelmiyor. Bu oyunun Starter Pack'leri var ve ücretsiz olarak dijital platformlardan edinilebiliyor. Şimdiye dek toplamda 75 milyon kişinin oyunu denemiş/satın almış olabileceğini söyleyebiliriz sanırım.

Bir tek ben mi sevemedim bilmiyorum. Yapay zeka o kadar kötüydü ki. Salonun ortasında gidip AK-47 ile adamın kafasına sıkıp hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek çıkıp gidebiliyorsun. Bitiremeden sildim hatta en sonunda. Yorumlara bakınca sorun bende sanırım :D

Oyunun mantığı stealth olduğu için, çatışma durumlarında yapay zekalar saçma tepkiler verebiliyor. Kalabalığın ortasında C4 patlatıp hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyorsunuz.

Oyunun amacı çatışmak değil, hedef hariç hiç kimseye zarar vermeden görevi tamamlamak amaç. O yüzden çatışma yapay zekası çok zayıf.

Çatışma olarak oynamak istiyorsanız, Hitman size göre bir oyun değil demektir.

Freelancer moduyla birlikte müthiş bir hal aldı benim için, favori oyunlarımdandır. Oyun bittiyse bile Freelancer moduna girip tekrardan günlerinizi, haftalarınızı hatta aylarınızı harcayabilirsiniz.

Çocukluğumun oyununu böyle görmek sevindirici. Zamanında kağıt kalemle oynuyordum Silent Assassin'i haritayı açma tuşunu bilmeyip çizmişliğim vardır. :)

Severek oynadığım bir seri tüm serisini profesyonel seviyede bitirmiştim ama Absolution'da kontratları oynama fırsatı bulamadım ve nedense Sniper challange oynayamıyorum. İlk iki seriyi Steam'den kaldırıp tek bir oyun haline getirmişler. Almaya değer güzel bir oyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı