Hızlandırma videoları laptopu garanti dışı bırakır mı?

Omarrr111

Picopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
32
Yeni bir laptop almıştım, daha 6 ay oldu ama maalesef diskin yarından çoğu doldu ve format atmam gerek. Hızlandrımak için YouTube da birkaç video gördüm ve onları denesem laptopumun herhangi garantisine ya da başka bir şeyine zarar gelir mi yani herhangi bir zararı var mıdır?
 
Soğutmanın iyi olduğunu düşünmüyorum, zaten oyun oynayamazsınız bir kazancınız yok yani. Eğer cihaza önem vermiyorsanız ve deney yapmak istiyorsanız yapın ama tavsiye etmem. Birine verin daha mantıklı (kullanmıyorsanız).
Değiştirmek istiyorum, babam izin vermiyor. i3 ve intel HD graphich 5500u var.
 
O.C nedir hocam? Nasıl yapılır?

Bunun için yeni bir konu açsanız daha iyi olur ancak yardımcı olayım.

O.C bir işlemcinin bize sunduğu saniye başına işlem sayısını arttırmak diyebiliriz aslında kısaca.

Burada 3.16GHz değeri olan bir işlemcinin sınırlarını aşarak 3.5 3.7GHz gibi değerlere çıkarmaktır aslında yaptığımız işlem.

Laptoplarda ASUS GX700 olmadığı sürece cihaz önermeyiz çünkü aşırı ısınma olacaktır ve eninde sonunda bir hasar alacaktır.

BIOS üzerinden manuel veya anakart üreticisinin bize sunduğu orijinal hafızalanmış o.c profilleri üzerinden yapılır. Eski tarz BIOS bulunduran anakartlarda gayet basit olsa da bu işlemci risklidir.

Soğutma olarak ise cidden iyi bir soğutma gerek en azından bir adet kule soğutma. Voltaj arttıracağınızdan ısı çok büyük derecede yükselecektir.

Laptoplara ve stok soğutucu kullanan masaüstü sistemlere önerim değildir. En azından Snowman M.200 soğutucu gerekir masaüstü bilgisayarlar için.
 
UV, OC sayılmaz birbirinin alt kolu değildir. Farklı konulardır, ama UV yaparsan yine garanti gidebilir.
UV, işlemciyi aynı frekans için daha düşük voltajda çalıştırma.
OC, işlemciyi aynı voltajda daha yüksek frekansta çalıştırma.

Alt alta yazınca aslında ikisi aynı şey gibi geliyor (zaten farklı demeye lüzum yok), tek fark UV'da OC'un aksine çarpana ellemiyoruz. Fakat işlemci üreticilerin "belirli voltaj -> çarpan sayısı" tablosu olduğundan bu tablonun dışına çıkmış oluyoruz iki şekilde de. OC demek sadece teknik olarak doğru değil.

Bu arada UV dediğin gibi garanti dışı çıkartıyor ürünü, bazı üreticiler (Monster, MSI GE ve üstü, vb.) kendiliğinden yapabiliyor bu işlemi, malına güvene bakıyor aslında.
 

Geri
Yukarı