Hızlı Bir Şekilde Saç Uzatmanın Yolları

Sizin de verebileceğiniz bir tavsiye var mı ?
Cevap cümlede gizli değil mi? :) Bu sereci hızlandırır demiyorum tabi bu biraz genetik bir konu. Ama yıkama tavsiyelerine karşı uzun saçlı biri olarak az yıkamak iyidir diyebilirim. Neredeyse ''saç elastik bir yapıdadır çekerek uzatabilirsin'' diyecekler. 😀 Kimyasal ya da gıda takviyesi ile uzar mı onu bilmiyorum tabi.

Son düzenleme:
Sizin de verebileceğiniz bir tavsiye var mı ?
Saçları düzenli bir şekilde haftada 2 kez yıkayın ve masaj yapın ben böyle uzatıyorum hep uzun saç bakım ister bı kız gibidir onla çok ilgilenmez sen trip atar özel şampuanlar varmı bilmiyorum ama uzamaya yardımcı var sanırım onlardan da kullanabilirsin ama her şeyden önce sabır :)

Her gün saç yıkamak zararlıdır aslında.Deri kuruluğuna sebep oluyor.Benim gibi kuru, yağsız cildiniz varsa hiç bulaşmayın :D
Restorex şampuan deneyebilirsin.Ben eskiden kullanıyordum ama saç dökümü yaşatdı malesef.Şimdi Head&Shoulders Naneli kullanıyorum, kepekten bıkmış durumdayım -_-

Saçları her gün yıkamak zararlıdır. Güçlü bir saça sahip değilseniz çok hızlı yıpranmasına neden olur. Saçlarınızı 3 günde bir yıkamak en sağlıklısı olur. Kendi yağı saçı besleyecektir zaten. Benim tavsiyem ise doğal saç kürleri. Tamamen doğal malzemelerden (zeytinyağı, süt gibi) internette bolca var fakat hepsi de herkes için geçerli olmuyor. Saç yapını yorumlayıp en uygun olanını bulmalısın. Ek olarak sadece bunlarla yetinmeyip beslenmene dikkat etmelisin. Gün içerisinde vitaminleri yeterince almalısın. Suyu fazla içmelisin. Fazla derken aşırı değil olması gerektiğini içersen içeriden nemlenmesine yardımcı olur. Onun dışında masaj yapmanı öneririm. Hem saçlarını yıkadıktan sonra hem de gün içinde canın sıkıldığında nazik bir şekilde günde iki kere yapsan yeterli olur. Buraya daha çok şeyler yazarım fakat baştan kendince bilinçlenmen gerek. Yine yardım isterseniz etiketleyebilirsiniz, yaklaşık iki sene boyunca saç konusunda sığ araştırmalar yaptım. Faydam dokunabilir umarım.

Saçları her gün yıkamak zararlıdır. Güçlü bir saça sahip değilseniz çok hızlı yıpranmasına neden olur. Saçlarınızı 3 günde bir yıkamak en sağlıklısı olur. Kendi yağı saçı besleyecektir zaten. Benim tavsiyem ise doğal saç kürleri. Tamamen doğal malzemelerden (zeytinyağı, süt gibi) internette bolca var fakat hepsi de herkes için geçerli olmuyor. Saç yapını yorumlayıp en uygun olanını bulmalısın. Ek olarak sadece bunlarla yetinmeyip beslenmene dikkat etmelisin. Gün içerisinde vitaminleri yeterince almalısın. Suyu fazla içmelisin. Fazla derken aşırı değil olması gerektiğini içersen içeriden nemlenmesine yardımcı olur. Onun dışında masaj yapmanı öneririm. Hem saçlarını yıkadıktan sonra hem de gün içinde canın sıkıldığında nazik bir şekilde günde iki kere yapsan yeterli olur. Buraya daha çok şeyler yazarım fakat baştan kendince bilinçlenmen gerek. Yine yardım isterseniz etiketleyebilirsiniz, yaklaşık iki sene boyunca saç konusunda sığ araştırmalar yaptım. Faydam dokunabilir umarım.
Mesela ben kepek`den kurtulmak için Aspirin katdım şampuanın içine, bi nebze de olsa işe yaradı.
Daha 1 kere yıkadım saçımı, fark var arada.Doğal yöntemlere yönelmek gerek bazen :D

Sürekli saçını yıkamasını söylemişssiniz ama o da saç döker ve saç dinlerine zarar verir kendi yağıylada beslenmesi gerekiyor bence saçının da 2-3 günde bir yıkayabilirsin ama hergün değil (Dipnot : Saçımı belime kadar uzatmış biri olarak söylüyorum sana bunu :D )

Mesela ben kepek`den kurtulmak için Aspirin katdım şampuanın içine, bi nebze de olsa işe yaradı.
Daha 1 kere yıkadım saçımı, fark var arada.Doğal yöntemlere yönelmek gerek bazen :D
Bzen değil, bence her zaman doğal şeyler kullanmak gerekli. 2 sene önce tamamen doğal kürler kullanarak ve beslenmeme dikkat ederek 2 ayda 11 cm uzattığım saçımı şimdi maalesef o uzunluğa 5-5-6 ayda getirebiliyorum. Çok yıprattım saçımı ve diğer sebebi de hazır malzemeler kullanmam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı