Hızlı ezber yöntemi var mı?

periyodik tablo ilk 20 ve birkaç tane daha elementi kullanım alanları sırası ve sembolüyle ezberleyeceğim kolay yolu var mı?

Bana kalırsa yazarak ezberleyin ancak bana kalırsa ezberledikten sonra ögrenmeye bakın.
Günde 6 kere rastgele sembollere karsı cevaplarsanız 3-4 günde ögrenirsiniz veya kimya soruları ile.

Hocam tekrar tekrar okumaktansa ilişkilendirin mesela kalsiyumda kalsiyum denince aklınıza kemik geliyordur muhtemelen veya borda enerji eldesi silisyumda cam yapımı gibi.

Hocam arkadaşın yarın sınavı varmış.

Biliyorum ama bizde borda kullanım amacı ısı dayanıklı olarak sağ olun fakat tekrar tekrar okumak zorunda kalacağım çünkü sırası önemli.

Bana kalırsa yazarak ezberleyin ancak bana kalırsa ezberledikten sonra ögrenmeye bakın.
Günde 6 kere rastgele sembollere karsı cevaplarsanız 3-4 günde ögrenirsiniz veya kimya soruları ile.

Evet fakat o şekilde sıraları aklımda kalmaz.

Hocam o zaman bir tablo hazırlayın bastan ben öyle yapmıstım element sembolü kullanım alanı diye bunu minimum yardımla doldurmaya calısın kendiniz komple bitirene kadar da devam edin en verimli öyle olur gibi okumayla olacak is değil.

Tamam sağ olun.

Ben bunun kart halini satın aldım. Ezberlemesi oldukça kolay oldu benim için. Bir bakın derim, hem de bütün elementler var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı