Hızlı soru çözme teknikleriniz neler?

Alanınız nedir? Her ders için ayrı taktikler var. Mesela Matematik içinse konu çalışmak yerine bol bol soru çözmeniz yeterlidir zira konu kısmı çok kısa.

Genel olarak;
İşlemleri mümkün olduğunca aklınızdan pratik olarak hesaplamaya çalışın. Ha bir de tükenmez kalem kullanın, belli bir yerden sonra yanlış yapınca silemediğiniz için mümkün olduğunca hızlı ve yanlışsız yapıyorsunuz. :D Kendinize küçük cezalar verin, mesela 100 soruluk bir testi atıyorum A dakikadan fazla sürede çözdüğünüzde ceza olarak 10 soru daha çözün.
 
Bol bol kitap okumak gerekir. Üniversite hazırlık dönemi olduğu için, önermeyebilirim. Ama burada genel tavsiye olarak kalsın. Kitap okursanız, bol soru pratiği de yaparsanız, hızı yakalarsınız diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar soru çözerken çok yavaşım. Hızlanmak istiyorum neler yapabilirim ve tavsiyeleriniz ne olur?
Soruyu ilk seferde anlayamadıysanız o zaman o soruyu geçin, tekrar ve tekrar okumayın. Soruyu tekte anlamaya kendinizi alıştırmak lazım, üniversite sınavında her soruya 2 dakika veriliyor. Sizin de kendinizi 2 dakikaya sıkıştırmanız lazım.


Mesela soruyu anladığınızı düşünüyorsunuz, yani sorunun ne istediğini falan ve aklınızda bir çözüm yolu belirdi ama baktınız olmuyor soruda takıldınız o zaman tekrar okumaktan çekinmeyin. Gözden kaçan bir yer olmuş olabilir. Burada soruları dikkatli okumak önemli. Soruyu yavaş okuyun demiyorum, hatta hızlı bile okumaya alıştırın kendinizi. Rakiplerinize hız anlamında çok fark atarsınız. Hızlı okuyup, tekte anlayın yani. Buna kendinizi alıştırmanız lazım. Üniversite sınavı bunları gerektiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı