Hobi olarak evde işlemci nasıl yapılır?

tkkagan

Yoctopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba fotoğrafta görünen şu kartlarla işlemci yapılıyor herhalde. Nasıl yapılıyor anlatabilecek biri var mı? YouTube baktım yok ve bu işlemcileri gerçek anakarta bağlayabilir miyiz? Hobi olarak büyük bir şey yapmak istiyorum köye falan.

IMG_4851.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışım varsa bilenler düzeltebilir.

Breadboard üzerindeki bir mikrodenetleyici, yani bir işlemci. Devre kurmak için veya kendi geliştirme kartınızı oluşturabilirsiniz. Özetle işlemciyle işlemci yapamazsınız.

Hocam resimdeki şey muhtemelen 800 pin içeren bir büyük boy breadboard bu Arduino setlerinde bulunan ve bu hobi ile ilgilenecekseniz sizde bulunması gereken bir parçadır.
Arduino hobisi gerçekten eğlencelidir Youtube'dan veya internetten rehberler bulabilirsiniz.
Eğer uğraşmak isteseniz bıraktığım linkteki gibi başlangıç setlerinden birini alıp kurcalayabilirsiniz. Sorunuza gelecek olursak, evet arduino da ustalaşırsanız dijital termometre, akıllı aydınlatma hatta biraz abartırsanız adımsayar ve tetris bile yapabilirsiniz. Ama işlemci yapmak muhtemelen imkansızdır. Yinede hobi ilginizi çektiyse başlamanızı öneririm

Öncelikle yanlış anlamayın beni fakat konuya çok uzaksınız diye düşünüyorum. Resimde gösterdiğiniz bir breadboard ve PCB ile uğraşmak yerine basit seviyede yaptığımız işleri onun üzerinde deneriz. Üzerine taktığınız ise bir entegre.

Bu konuda yazılabilecek çok şey var ama kısa keserek şöyle söyliyim öncelikle temel bir Elektrik - Elektronik ve programlama bilgisine sahip olmanız lazım. C ve C++ lazım olacaktır size gömülü sistemlerle çalışacağınız için. Arduino, STM32 vb. kartlar kullanarak köyünüz için istediğiniz sistemi yapabilirsiniz. Ancak büyük bir proje olacaksa cidden çok daha kompleks olacak belki birden fazla karta ihtiyacınız olacak. Yani demek istediğim işlemci tasarlamak yerine mikrodenetleyicileri kullanarak bir proje yapmanız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı