Hoca yalan söylediğimi anladı ne yapmalıyım?

Hastaydım ödevi de tam yapamadım hoca da önceden bu yola başlanmadan önce ya adam gibi ben okumak istyorum de ya da gidip A101 de çalışıp iyi yerle gelen var okumayıpta yapabilirsin dedi sürekli köşeye çekiyordu en son adam gibi çalıştım başladık. İki haftadır hastayım arıyor hastayım diyorum adam tekrar arasa bu kız hep hasta der ve üstüne ödev yapmamıştım. En sevmediği hareket bunu pat diye söylesem. Ödev nereden çıktı yapmadın mı? Yaptı biliyorum bak yapmışsın. Bence sen yine kararını ver okumuyacaksan oyalama parana yazık der diye düşündüm. O sırada attım başka yalan. Ama cidden hastaydım ve kapı zili çaldı dışarıda olmadığımı fark etti. Tekrar arayınca kızım neden böyle yaptın git kendine çalış ilerle falan dedi sinirlendi. İtiraz ettim. Üstüne hala şimdi yalana devam etsem ayrı dert etmesem yüzüne nasıl bakacağım ayrı dert. Hadi onu geçtim eskisi gibi nasıl bana ders anlatacak? Nasıl artık o gözle bakacak eskisi gibi istekli anlatmaz ne bileyim adam anlatmak için mala anlatır gibi seviyesini indiriyordu devlette çalışıyor fen lisesinde ve iyi anlatıyor anlatır mı bir daha öyle biliyorum benim hatam yüzünden oldu üstelik matematik temel yok yani rasyonellerdeyim o da çok uzun ne yapayım? Anladın mı?
Anladım. Daha önceden dediklerim aynen geçerli. Uygun bir uslupla özür dileyin ve durumu açıklayın.
Başka hocaya gidemem çünkü hoca mükemmel anlatıyor öyle kolay kolay herkesten anlamıyorum ayrıca itiraz da ettim senin yalan söylediğini orada anladım işte orada öyle yapíycaktın dedi bende yok hocam ne yalanı dedim şimdi gidip özür diledigimde ne diyeceğim ya.
Aynen bunları bu şekilde hocanıza söylerseniz anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Evet, yalanınızda ısrar etmekte hata etmişsiniz ancak geri dönülemeyecek bir durum yok. Bakın, sizi anlıyorum bu kadar ince düşünceli olmanız çok güzel hatta hep böyle olun ama şu da bir gerçek ki bu kadar düşünüp kendinizi bitirmenize gerek yok. Hocanız muhtemelen böyle durumlarla daha önceden defalarca karşılaşmıştır. Hocanız için çok şaşırtıcı bir durum olacağını sanmıyorum.

Anladım. Daha önceden dediklerim aynen geçerli. Uygun bir uslupla özür dileyin ve durumu açıklayın.

Aynen bunları bu şekilde hocanıza söylerseniz anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Evet, yalanınızda ısrar etmekte hata etmişsiniz ancak geri dönülemeyecek bir durum yok. Bakın, sizi anlıyorum bu kadar ince düşünceli olmanız çok güzel hatta hep böyle olun ama şu da bir gerçek ki bu kadar düşünüp kendinizi bitirmenize gerek yok. Hocanız muhtemelen böyle durumlarla daha önceden defalarca karşılaşmıştır. Hocanız için çok şaşırtıcı bir durum olacağını sanmıyorum.
Yakışmadı dedi. Yakışmazdı da bana ama dedim işte. Öyle yapmayacaktın dedi ayrıca eskisi gibi samimi olmaycak bana. Hatta ders anlatımı bile degişecek çünkü çok basit şekilde ilerliyorduk. Yani temelim yoktu en basit haliyle adam bir yerlerini yırtıyordu anlamam için. Fen lisesinde çalışıyor oradaki öğrenciler kadar kapasiteli değilim. O yüzden elinden geldiğini yapıyordu anlatım tarzında anlamam için.Ben hiç eskisi gibi anlatacağını sanmıyorum. Anlatır geçer artık eskisi gibi olmıycak.

Kabul etti hediye aldım ilk kabul etmedi sonra etti, derse tekrar başladık lakin isteksizdi yani o eskiden verdiği çabayı vermiyordu anlatırken dersi. Neyse ders esnasında konuştu şu kadar net yaparsın istersen iktisat oku dedi hukuku unut dedi, ciddi konuşacağım matematigin yok dedi haklı, bir şey demedim. Sonra bunları anlatırken bana baktı ve kıyamam sana dedi güldü bayağı, bana öyle iki de bir kıyamam diyordu derste, az gülelim deyip güldü ama anlamadım bu dersi, gerçekten o istek yoktu adamda. Sonra kapıdan çıktım ve bana hediyeyi geri vermek istedi ben de dedim beğenmediniz mi yok ondan değil oldu aslında dedi ama istemiyordu. Ben de dedim yaptığım hatanın karşılığında az bile sizin kadar değerli değil falan o da bir şey demedi, ayrıca neden istemediğini anlamadım bugün aradım caldi kapandı bir daha da aramadı. Normalde döner gerçekten çıldıracağım yarım saattir ağlıyorum ne bir halt biliyorum matematik adına ne de artık anladığım dersi anlayamıyorum, adam eskisi gibi anlatmyor çıkmaz sokaktayım, hayatın sonu geldi. Bir an kendimi o kadar çaresiz hissettim ki üniversite kazanmayıp bu illet dersi anlatmayacağım bir daha asla, hayatımda her şey bitti.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı