Hocalar neden derste lavaboya izin vermez?

Çoğu öğrenci lavabo bahanesiyle çıkıp sigara içme, sevgiliyle buluşma, dersten kaçma gibi sebeplerle lavabo izni istediği için yasaklanmış olabilir. Benim okulumda dersin yarısında lavaboya diye çıkıp gelmeyen öğrenciler oluyodu. Öğrencilerin tenefüste gitmesi lazım. Bundan sonra ona dikkat edersiniz. Yok yazılma durumu içinde müdür yardımcısına gittiğinizde sileceklerdir.

Neden sadece kız öğrencilere.
Kız öğrencilerin durumu daha farklı olduğu için.

Büyük abdestim geldi hoca göndermedi altıma yapacak hale geldim, yalvardım gene göndermedi. En son sınıftan çıktım gittim geldim hoca beni yok yazdı; derste niye göndermiyorlar, ya altıma yapsaydım orada?

Bir takım olaylar yaşanmıştı bir ortaokulda bir çocuk tuvaletr gitmek için derste izin alıp tartıştığı kişiyi öldürmüştü haberlerde görmüştüm zaten yasak olmasa bile çoğu öğretmen izin vermezdi öğretmenin sorumluluğundasın başına bir şey gelse öğretmen sorumlu tutuluyor.

Bir takım olaylar yaşanmıştı bir ortaokulda bir çocuk tuvaletr gitmek için derste izin alıp tartıştığı kişiyi öldürmüştü haberlerde görmüştüm zaten yasak olmasa bile çoğu öğretmen izin vermezdi öğretmenin sorumluluğundasın başına bir şey gelse öğretmen sorumlu tutuluyor.

Sanırım o olay yüzünden tedbir almak istiyorlar.

Çoğu öğrenci ders saat i içerisinde tuvalet izini aldıktan sonra ya derse bir daha girmiyor ya da okul tuvaletlerine zarar veriyor. Bu senlik bir durum değil yani aile terbiyesi almamışlar için üretilmiş bir kural.

Öyle bir şey yok hocam ayrımcılığa giriyor bu dediğiniz.

Öyle bir şey yok hocam ayrımcılığa giriyor bu dediğiniz.
Ayrımcılık değil hocam. Öğretmen sınıftan çıktıktan sonra kimin ne yapacağını bilemez. Dersten çıkıktan sonra merdivenden düşüp bişey olsa, bahçeye çıkıp kavga etse vs. bütün sorumluluk ders saati içinde olduğundan dolayı öğretmende kalıyor.

Lavaboya gitmenin yasak olmasının sebebini hocaya sorduğumda bana öğrencilerin lavaboya gideceğini söyleyip okuldan kaçtığını söylemişti.

Ayrıca hocalar ve eğitim sistemi böyle dayanacaksız eğitim sistemi düzelmeyebilir ama alışırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı