Hogwarts Legacy 30.000.000 adet satışı geçti

xakiran

Hectopat
Avalenche Software ile Shiver Entertainment ortaklığı ile geliştirilen ve 2023 yılının Şubat ayında çıkışını gerçekleştirmiş olan Harry Potter evreninde geçiyor olan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Hogwarts Legacy, 30.000.000 adet kopya satışını geçerek beklenmedik büyük bir başarıya imza attı ve Warner Bros. Interactive Entertainment'e devam oyunu için kapı araladı.

Warner Bros. Interactive Entertainment başkanı David Haddad tarafından ''Devam oyununun şirket için artık büyük bir öncelik haline geldiği ve bir sonraki oyunun HBO'nun yaklaşan Harry Potter dizisinin bir parçası olacağı'' belirtildi.

Avalenche Software'nin 2025 yılında yayınlamak için Hogwarts Legacy'nin Definitive Edition sürümünü geliştirmek üzere çalışmış olduğu da öğrenildi.

Kaynak:

Son düzenleme:
İlk oyunu anlık bir dikkatsizlik sonucu "kötü son" ile bitirmek zorunda kalmıştım ama bir ölüm dışında pek bir değişiklik olmamıştı diye hatırlıyorum 6 ay falan olmuştur son görevini yapalı oyunun bu kez iyi sonla bitireceğim ama iyi oldu 2. oyun ilk oyunu severek oynamıştım ben tabii Harry Potter sevmem de etkili olmuştur bu durumda.

RPG olarak berbattı ama aksiyon olarak bakılırsa ben beğendim. Dünyasını sevdiğim için ikinci oyunu sabırsızlık ile bekliyorum.

Türünde rakipsiz olan nadir oyunlardan birisi, bu kadar satmasına aslında şaşırmadım ve umarım devam oyunu gelir, gerçekten en güzel oyunlardan birisiydi.

Genel olarak hiçbir şeyde çok başarılı değil ama yarıda bırakacak kadar da sıkmıyor insanı(Eğer birbirinin aynısı 100 bulmaca veya 200'den fazla toplanabilirle uğraşmazsanız tabii, yan görevler ve ana görevler sıkmıyor insanı). Ortalama bir işti lakin yasaklı büyülerin kullanımının cezasız kalması, Souls oyunlarından bile daha az sayıda(Ki burada bahsettiğim Elden Ring falan değil, Dark Souls 1) büyü olması gibi temel mekaniklerin eksiklikleri en büyük eksilerinden sayılır. Bunlar düzeltilirse iyi bir iş çıkar. Ya da WB para aşkı için MK1 ve Suicide Squad'da yaptığı gibi bu seriyi de batırır.

RPG olarak berbattı ama aksiyon olarak bakılırsa ben beğendim. Dünyasını sevdiğim için ikinci oyunu sabırsızlık ile bekliyorum.
Oyun sektöründe oyun içerisine etki etmeyen karar seçenekleri ekleyerek oyunu RPG olarak pazarlıyor olmak artık bir moda haline geldi.
Türünde rakipsiz olan nadir oyunlardan birisi, bu kadar satmasına aslında şaşırmadım ve umarım devam oyunu gelir, gerçekten en güzel oyunlardan birisiydi.
Hogwarts Legacy'nin ARPG yerine Aksiyon/Macera olarak değerlendirildiği zaman bile rakipsiz veya nadir bir oyun olduğu tartışılır. Şahsen tek iyi yanı olan evreni Dragon Age evreninin çeyreği etmiyor.

Hogwarts Legacy için 30 milyon satış rakamı gerçekten fazla olmak ile birlikte hiçbir ödül hatta gözle görülür bir adaylık bile kazanamamış olduğu için eleştiri konusunda çok ilginç bir konumda. Bu şekilde bir oyunun Avalenche Software'den çıkmış olması bile şaşırtıcı idi.

Son düzenleme:
Hogwarts Legacy nin bu kadar çok sayıda satmasının sebebi elbette Harry Potter markasının popülerliğinden kaynaklanıyor. Kendisini bir Potterhead olarak nitelendiren biri olarak oynamasam da aldım. Alalı da 1 seneyi geçti fırsat olmadı. Bu ara başlayasım da var.

Yıllardır eli yüzü düzgün bir HP oyunu bekledi insanlar. İyi kötü eli yüzü düzgün bir oyun çıktı ve satışlar belli. Oyun dünyasında bu satışlar çok ciddi satışlardır. En bilinen oynanan bazı oyunların, God of war ve Tlous2 gibi satışları belli.

2.oyunda üzerine koyup daha üst seviye bir oyun çıkarırlarsa o satışlar daha da artar. Oyun oynamayan insanlar bile sırf bu evrende geçtiği için oyunu almıştır.

Darısı LOTR serisinin başına. Şöyle bir eserden doğru düzgün yararlanan Peter Jackson filmleri ve zamanında battle for middle earth oyunları oldu. Gerisi çok yetersiz işler.

Hogwarts Legacy kadar Bully 2 yapılsaydı daha iyi olurdu. O kadar Gta yapıyorlar ama Bully yapmıyorlar.

İfadeler: AGI
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…