Hogwarts Legacy'e Türkçe dil desteği için imza kampanyası

E. A.

Megapat
Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere (ya da bilmediğiniz), Hogwarts Legacy oyunu, birçok alâkasız dil desteği barındırmasına rağmen, Türkçe dil desteği olmadan çıkacak gibi görünüyor. Bir vatandaşımız bununla ilgili bir imza kampanyası başlatmış. 787 kişi imza atmış şimdiye kadar. Destek verebilirseniz bizim açımızdan çok iyi olacak:

Ayrıca, oyunun Steam üzerindeki forumunda bir başlık açılmış durumda. O başlığa da ödül verip yorum yazarsanız güzel olur:

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibinin “alakasız” olarak nitelendirdiği dillerin tamamını incelediğimde “alakasız” olmadıklarını gördüm çünkü ilgili dillere sahip olan ülkelerin tamamına ciddi rakamlarda satış yapıyorlar.

Her oyunda olduğu gibi Türkiye’de de bu oyuna gelen satış rakamına göre resmi dil desteği konusu değişiklik gösterecektir.

Umarım gelir fakat önceden insanlar keyfi olarak oyun satın almıyordu şimdi ekonomiden dolayı satın almıyor/alamıyor bu yüzden de satış rakamları ciddi manada etkileniyor.

Oyun sektöründe, orta doğuda görülüyoruz. Bu tarz oyunlara baktığımızda, Türkçe olmazsa, arapça oluyor genellikle. Orta doğuda ortak dil arapça olduğu için, bizide arapça bilip, oyuna arap dili ekliyorlar. Tam anlatamadım, ama durum böyle. Ülkenin yarısı avrupa'da, yarısı asyada.

Oyun sektöründe, orta doğuda görülüyoruz. Bu tarz oyunlara baktığımızda, Türkçe olmazsa, arapça oluyor genellikle. Orta doğuda ortak dil arapça olduğu için, bizide arapça bilip, oyuna arap dili ekliyorlar. Tam anlatamadım, ama durum böyle. Ülkenin yarısı avrupa'da, yarısı asyada.
Bu da onların ayıbı... Gerçi Orta Doğu ülkesi gibi yönetildiğimiz için bizim de ayıbımız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı