Hogwarts Legacy'i 800 TL verip oynayamamak

Bunu denediniz mi ? Sadece oyun yüklerken başta bir kasıyor ve kaplamalar geç geliyor onun dışında performansı iyileştiriyor.

7'den sonra sorun başlar işte. 8000 MB görmeyi bekleme. 7200 varken bile drop yaptırabilir o.
7500'e kadar yolu varken 7200 de drop yaptırması saçma. Oyunun optimizasyon problemi var belli.

Bunu denediniz mi ? Sadece oyun yüklerken başta bir kasıyor ve kaplamalar geç geliyor onun dışında performansı iyileştiriyor.
Deneyeyim hocam bir de şöyle bir video buldum. Steam overlay açık ve kapalı iken. Gerçekten bunun bütün sebebi steam dan bir ayarın açık olması mı ? İnanılacak gibi değil..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deneyeyim hocam bir de şöyle bir video buldum. Steam overlay açık ve kapalı iken. Gerçekten bunun bütün sebebi steam dan bir ayarın açık olması mı ? İnanılacak gibi değil..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Onu bilemiyorum ben ascendio ile oynadım hep. Öyle oynarken bile kaplamalar yüklenirken veya köy de dolaşırken fps 40-50 arasında takılıyordu 30 altına düştüğü nadir de olsa oluyor. Rt açık ayarlarda tabi bu.

Abi her şeye bu kadar şaşırmayın normal şeyler bunlar , oyunlar ilk çıktığında hatalarla çıkabilir zaten steamde o yüzden 14 gün içinde 2 saatten fazla oynamadığınız oyunlarda anında iade alıyor.

Onu bilemiyorum ben ascendio ile oynadım hep. Öyle oynarken bile kaplamalar yüklenirken veya köy de dolaşırken fps 40-50 arasında takılıyordu 30 altına düştüğü nadir de olsa oluyor. Rt açık ayarlarda tabi bu.
Tamamdır hocam teşekkürler bir bakınayım ona ben.

VRAM Kullanımım 7 GB yi geçmiyor hocam zaten kartta 8 GB VRAM mevcut.

Onu nasıl kapatabilirim hocam ? Birde Steam Overlay ne işe yarıyor kapatınca bana ne gibi bir eksisi oluyor ?

Valla sizin adınıza inanın seviniyorum hocam kıskanmıyorum. Akıllılık edip paranızla rezil olmamışsınız benim gibi. Size iyi eğlenceler :)
IMG_20230227_123131.jpg

Buradan kapatılıyor galiba. Deneyin isterseniz.

7500'e kadar yolu varken 7200 de drop yaptırması saçma. Oyunun optimizasyon problemi var belli.
Bunu denedim ben biraz da olsa iyileştirdi ama hala bazen gpu kullanımım düşüyor ve kasıyor. RX6600M var 8GB Vram var her ayarı denedim ancak hala devam ediyor. 4 saati geçmese bende iade ederdim çünkü çok rezil bir şey.

Steam Overlay dediğiniz şey Shift+Tab bastığımızda gelen ekran mı? Eğer öyleyse kapatmayacağım çünkü onu kullanıyorum oyun içinde.

VRAM ile ilgili hocam, oyun Ultra ayarlarda 10GB'dan fazla VRAM kullanıyor, abartı bir kullanım. 8GB VRAM yetmiyor oyuna, tabii bu optimizasyonun rezalet olmasından kaynaklı ona lafım yok. RTX 3060 Ti kullanıyorum bende de 8GB VRAM ve yetersiz kalıyor. RX 6700 XT oyuncuları oyunu çok rahat oynuyorlar mesela çünkü onlarda 12GB VRAM var, daha bu hafta bir arkadaşıma aldırdım RX 6700 XT ve sıfır sıkıntı oynadığını söylerken ben RTX 3060 Ti ile acı çekiyorum resmen.

Steam Overlay dediğiniz şey Shift+Tab bastığımızda gelen ekran mı? Eğer öyleyse kapatmayacağım çünkü onu kullanıyorum oyun içinde.
Evet o.

Şunu da söyleyeyim olayın Denuvo ile ilgisi yok, bu oyun Denuvo ile korunan ilk oyun değil. Daha önce hiçbir Denuvo ile korunan oyunda bu kadar abartı RAM ve VRAM kullanımı görüntülenmemişti. Yüksek CPU kullanımı gördük ama VRAM ilk. O nedenle sorun Denuvo'dan değil, sorun oyunun düzgün geliştirilememiş olması veya yanlış motor seçildiğinden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı