HOI4 Fransa'ya neden girilmiyor?

diocletian

Decapat
Arkadaşlar günlerdir yeni save açıp Fransa'ya girmeye çalışıyorum fakat olmuyor, Polonya 2-3 günde çok rahat düşürürken Fransa-Belçika sınırına gelemiyorum bile o kadar zorlanıyorum. Aşağıya görselleri koydum, oyunda 35. saatim. Uçak üstünlüğü karşı tarafta biliyorum fakat uçak üstünlüğünün bu derece bir fark yaratmaması gerek çünkü şöyle diyeyim bir toprak bile alamıyorum üstüme üstüme geliyorlar. Lojistik kötü olabilir fakat bunu da çözemiyorum çünkü Hollanda düştüğünde zaten Belçika'yla savaşta oluyorum ne ara ray çekeceğim? Supply'lar denizden geliyor olabilir fakat emin değilim. Yardım edin yoksa kolumu monitöre geçireceğim sinirden.

Dosya Ekleri

• 1718377182069.png
    1718377182069.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 62
  • 1718377258507.png
    1718377258507.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 50
  • 1718377315582.png
    1718377315582.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 43
  • 1718377338187.png
    1718377338187.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 50
Template gorunmuyor ama equipment %100 degilken ve hava ustunlugu sende degilken piyade hucumu yapmaya kalkiyorsun gibi duruyor.

Oyunun son versiyonunu oynamiyorum ama genel kaide hucum yaparken hardness ve breakthrough yuksek birlikler kullanmak, piyade kullanacaksan da artillery destegi saglam ya da jungle, mountaineer vs gibi spesyalize birlik kullanmak.

Planning bonus ve equipment tam olana kadar bekle, sonra da manuel olarak bir noktaya birden fazla cevreleyen province uzerinden saldir. En azindan cepheyi genisletmis olursun.

Template gorunmuyor ama equipment %100 degilken ve hava ustunlugu sende degilken piyade hucumu yapmaya kalkiyorsun gibi duruyor.

Oyunun son versiyonunu oynamiyorum ama genel kaide hucum yaparken hardness ve breakthrough yuksek birlikler kullanmak, piyade kullanacaksan da artillery destegi saglam ya da jungle, mountaineer vs gibi spesyalize birlik kullanmak.

Planning bonus ve equipment tam olana kadar bekle, sonra da manuel olarak bir noktaya birden fazla cevreleyen province uzerinden saldir. En azindan cepheyi genisletmis olursun.
Oyuna yeni başladığım için adım adım, yüzeysel bir plan yazar mısınız? oyunun karmaşasında boğuluyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Oyuna yeni başladığım için adım adım, yüzeysel bir plan yazar mısınız? oyunun karmaşasında boğuluyorum. Cevabınız için teşekkür ederim.
Tabi. Once dedigim gibi ben oyunun eski versiyonunu oynuyorum, soyledigim bazi seyler artik gecerli olmuyor olabilir.

Piyade savunma yapmak icin, tank birlikleri hucum yapmak icin iyidir. Division template'i incelersen piyadelerin "defence" degerlerinin yuksek, "breakthrough" ve "soft attack" degerlerinin dusuk oldugunu goreceksin. Senin bir cepheyi yarabilmen icin orada savunma yapan birliklerin icinden gecmen gerekiyor. Bu da bilgisayara karsi oynuyorsan %99.99 ihtimalle piyadenin icinden gecmek demek.

Bu sebeple, tank birlikleri kullanmaya calis. Piyadeyi savunmada kullan yalnizca. Motorized + tank; Rubber varsa merchanized + tank en iyi hucum yapisidir.

Ayrica havayi da kucumseme, eger battleground sup. doktrini ile oynuyorsan ve ustunluk sendeyse sadece CAS ucaklari ile savas kazanabilirsin.

Gonderdigin SS'lerde askerlein ekipmanlarinin %100 olmadigi gorunuyor. Bu da onemli problem. Techizat tam olmali.

Tabi. Once dedigim gibi ben oyunun eski versiyonunu oynuyorum, soyledigim bazi seyler artik gecerli olmuyor olabilir.

Piyade savunma yapmak icin, tank birlikleri hucum yapmak icin iyidir. Division template'i incelersen piyadelerin "defence" degerlerinin yuksek, "breakthrough" ve "soft attack" degerlerinin dusuk oldugunu goreceksin. Senin bir cepheyi yarabilmen icin orada savunma yapan birliklerin icinden gecmen gerekiyor. Bu da bilgisayara karsi oynuyorsan %99.99 ihtimalle piyadenin icinden gecmek demek.

Bu sebeple, tank birlikleri kullanmaya calis. Piyadeyi savunmada kullan yalnizca. Motorized + tank; Rubber varsa merchanized + tank en iyi hucum yapisidir.

Ayrica havayi da kucumseme, eger battleground sup. doktrini ile oynuyorsan ve ustunluk sendeyse sadece CAS ucaklari ile savas kazanabilirsin.

Gonderdigin SS'lerde askerlein ekipmanlarinin %100 olmadigi gorunuyor. Bu da onemli problem. Techizat tam olmali.
Light tanklar güçsüz diyorlar, Sizce medium mu light tank mı gideyim?

Hangi ulkeyle oynadigina gore degisir. Italya ile light tank gayet iyidir, cunku Afrika'da hem supply az hem de hizli olmasindan dolayi cok rahat encircle atarsin.

Almanya ve Rusya ile medium bence, ekonomisi kaldirir.
Merhabalar Fransa'yı düşürdüm. Tüm problemim lojistik ile ilgiliymiş. Benim gerizekalı lojistik kumandanım erzakları denizden gönderiyormuş ve denizde ingiliz ambargosunda olduğu için erzaklar orduya ulaşamıyor bundan dolayı da askerler supplysız savaşıyormuş. Tank olmadan sadece infantry ile Fransa'yı düşürebildim. Yardımınız için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı