HOI4 savaş bitince çok az toprak veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

396162

Hectopat
Hearts of Iron IV oynuyorum belli bir yerden sonra artık savaşa girmek gerekiyor. Ben de taraf seçip giriyorum savaşa. Büyük savaşlar oyunda 4-5 saatimi alıyor bazen daha fazla ama şöyle bir sorun var çok az toprak alıyorum mesela size şu örneği vereyim; mihver devletlerinin yanında savaşa girdim. Savaş bitmeden önce Rusya'nın yarısı Orta Doğu'nun tamamı Afrika'nın yarısı benimdi ama savaş bitti ben sadece Suriye kadar toprak alabildim bunu düzelten bir mod yok mu? O zaman büyük savaş çıktıktan sonra oyun bitiyor ve bir anlamı kalmıyor bana göre.

War Participation dusuktur muhtemelen. Ortadogu ve Afrikadaki topraklar Victory Point'i dusuk bir suru alandan olusuyor. Onemli olan isgal ettigin sehirlerin toplam skoru, elinde tuttugun alanin yuz olcumu degil.

Savas ekranindan War participation yuzdene bakabilirsin, o yuzde ne kadar fazlaysa baris anlasmasi sirasinda ona gore hak iddia edersin.

Eger Turkiye ile oynuyorsan Afrika ile ugrasma, direkt kafkaslardan Rusya'ya gir. Kirim ve Stalingrad'a kadar ilerlemeyi basarirsan Almanya'ya yakin Warscore kazanirsin.

Arkadaş Sovyetler'e savaş açmandan bahsetmiş fakat bunu senin tek başına başarman çok zor. Kafkaslar dağ ile çevrili olduğu için tank ve SPG ile giremezsin. Orada olan dağları aşman çok maliyetli olacaktır. Deniz çıkartması ile kafkasların arkasına çıkartma atıp orada bulunacak olan yaklaşık 30 sovyet askerini çembere alıp, ekipmanlarına el koyarsan gerisi SPG ile gelecektir. Sovyet Kara Kuvvetlerini SPG ve AT olmadan geçemezsin. Büyük ihtimal Sovyet Hava Kuvvetleri'de senden üstün olacaktır.

Ayrıca oyun içinde taraf tutmanı önermem, zaten sen Sovyetler'e savaş açacağın için Axis Kuvvetleri ve Asya Kuvvetleri sana savaş açmayacaktır.

Bir de SPG'nin yanına Close Air Support uçakları gönderdiğin zaman, oyunu bırakıp çay kahve içebilirsin.

SPG nedir diye merak ediyorsan, oyunun en önemli Division'u sayılır. Önüne gelebilecek bütün Infantry'i tek bir vuruşuyla yerle bir edebilir. SPG hakkında öğretici video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AT ne diye sorarsan, Anti-Tank'dır.

Arkadaş Sovyetler'e savaş açmandan bahsetmiş fakat bunu senin tek başına başarman çok zor. Kafkaslar dağ ile çevrili olduğu için tank ve SPG ile giremezsin. Orada olan dağları aşman çok maliyetli olacaktır. Deniz çıkartması ile kafkasların arkasına çıkartma atıp orada bulunacak olan yaklaşık 30 sovyet askerini çembere alıp, ekipmanlarına el koyarsan gerisi SPG ile gelecektir. Sovyet Kara Kuvvetlerini SPG ve AT olmadan geçemezsin. Büyük ihtimal Sovyet Hava Kuvvetleri'de senden üstün olacaktır.

Ayrıca oyun içinde taraf tutmanı önermem, zaten sen Sovyetler'e savaş açacağın için Axis Kuvvetleri ve Asya Kuvvetleri sana savaş açmayacaktır.

Bir de SPG'nin yanına Close Air Support uçakları gönderdiğin zaman, oyunu bırakıp çay kahve içebilirsin.

SPG nedir diye merak ediyorsan, oyunun en önemli Division'u sayılır. Önüne gelebilecek bütün Infantry'i tek bir vuruşuyla yerle bir edebilir. SPG hakkında öğretici video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam SPG tam olarak nasıl basılıyor ?

Savaş puanın çok düşük kalmıştır. Yani fethedilen bölgelerin puanı var. Senin beraber savaşa girdiklerin atıyorum Leningrad, Moskova gibi yerleri fethedip sen Afrika, orta doğu gibi yerleri ele geçirdiysen eğer atıyorum onlar 100 savaş puanı alırken sen 5-10 savaş puanı alabiliyorsun anca. Savaş sonunda solda galip ülkeler ve köşelerinde küçük puanları yazar. Sonra haritadan ele geçirilecek yerleri seçerken bölgelerin puanları vardır. Belli bir yere kadar yettiği için senin puanın az yer elde etmiş oluyorsun maalesef. Özellikle Rusya istilasında Leningrad ve Moskova’ya ilk giren devlet olmak mesela güzel puan kazandırıyor aklında olsun.

Savaş puanın çok düşük kalmıştır. Yani fethedilen bölgelerin puanı var. Senin beraber savaşa girdiklerin atıyorum leningrad, moskova gibi yerleri fethedip sen Afrika, orta doğu gibi yerleri ele geçirdiysen eğer atıyorum onlar 100 savaş puanı alırken sen 5-10 savaş puanı alabiliyorsun anca. Savaş sonunda solda galip ülkeler ve köşelerinde küçük puanları yazar. Sonra haritadan ele geçirilecek yerleri seçerken bölgelerin puanları vardır. Belli bir yere kadar yettiği için senin puanın az yer elde etmiş oluyorsun maalesef. Özellikle Rusya istilasında leningrad ve Moskova'ya ilk giren devlet olmak mesela güzel puan kazandırıyor aklında olsun.

Bu arkadaşın dediğine ek olarak, Player-LED Peace Conferences adlı modu kurarsan; anlaşmalarda senin sözün geçecektir.

Hearts of Iron IV oynuyorum belli bir yerden sonra artık savaşa girmek gerekiyor. Ben de taraf seçip giriyorum savaşa. Büyük savaşlar oyunda 4-5 saatimi alıyor bazen daha fazla ama şöyle bir sorun var çok az toprak alıyorum mesela size şu örneği vereyim; mihver devletlerinin yanında savaşa girdim. Savaş bitmeden önce Rusya'nın yarısı Orta Doğu'nun tamamı Afrika'nın yarısı benimdi ama savaş bitti ben sadece Suriye kadar toprak alabildim bunu düzelten bir mod yok mu? O zaman büyük savaş çıktıktan sonra oyun bitiyor ve bir anlamı kalmıyor bana göre.
Played Led Peace Conferences modunu yükle.AI ülkeler tüm puanını sana devrediyor,istediğine istediğin toprağı verebilirsin konferanslarda.
SPG SPG diyorsunuz da hard attack ne olacak? Bir medium tank çıktı mı karşına bir bakarsın girmişler Ankara'ya?

Son düzenleme:
Büyük şehirleri alman ve bombalama yapman daha fazla puan almana vesile olacaktır. Durumun varsa bombardıman uçakları bas hem sanayiye vurusun hem de puan alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı