Bir oyunun global olması için İngilizce olması yeterli mi sizce? Globalden kastınız İngilizce bilenlerin oynaması ise haklısınız. Ancak tüm insanların oynayabilmesini için İngilizce eklemeniz yeterli olmaz. Mantık olarak global olur ama çok daha büyük kitlelere erişemeyebilirsiniz.
İngilizce eklemekten bahsetmiyorum. Oyunu kodlarken kullanılan değişkenlerden tutun da oyun içerisindeki bir karakterin sıfatının İngilizce olmasından bahsediyorum.
Globalden kastım tüm dünyaya satacağım değil. İsteyen herkes İngilizce bilmek şartı ile rahatça oynayabilir olur. İngilizce bilmek de günümüzde farz desek yeridir. Ne hikmetse Türk vatandaşları hariç neredeyse herkes çatır çutur öğrenip gıkını çıkarmıyor.
Çoğu oyun birçok dilde çıksa da özellikle basit yapımlar neredeyse sadece İngilizce çıkıyor. Çok dilli olanlarda bile desteklenmeyen diller konuşulan yerlere bakılsa sadece Türkiye'nin göze batmayacağını düşünüyorum.
Virüs konusunda tabii ki de antivirüs programına tamamen sırtımı dayamış durumda değilim. Önüme geleni indirmiyorum ama. Daha önce bir sürü kişinin indirip yorum yaptığı şeylerden bahsediyorum.
Kart bilgilerim yerinde duruyor. Mail vb. hizmetlerimde de sıkıntı yok. Virüs bulaşmayıp önüne gelene Steam hesabını bilinçsiz şekilde dağıtanları görüyoruz her hafta. Instagram'da kapalı profilleri görme uygulaması diye bir şeyden bahsediliyordu. Bir arkadaşım buradan görüp indirmiş. Yine de söyledim ne olur, ne olmaz. Asıl hesabını girme diye. 2 hafta sonra beğenmediği gönderi kalmamış hesabın. Bahsettiğim şeyler bu yönde. Ne sistemim kullanılıp adam akıllı bir mining yapılıyor ne de başka bir şey. Ha dersiniz ki şu an pasif durumda. Olabilir. Yine de benim gönlüm rahat.
Son olarak daha önce de söylediğim gibi tamamen korsan kullanan birisini değilim. Muhtemelen bana laf edecek kişilerden daha fazla ürünü orijinal almışımdır. Hatta o kişilerin çoğundan önce orijinal oyun almaya başlamışımdır.
Ne kadar uygun olur bilmem ama siz giderken ben dönüyorum durumda biraz. Orijinal kullanmanın ve kullanmamanın ne olduğunu gayet güzel biliyorum. Şu an tamamen birine yönelmiş durumda değilim. Öyle olmayacağımı umuyorum. İleride düzgün bir gelir kaynağım olduğunda orijinale daha fazla yönelirim elbet. Ama gerçekten kötü olduğunu düşündüğüm ürünlere para vermem. En azından o kadar parayı vermem.