HOI4'te Fransa nasıl alınır?

anatolia43

Centipat
Daha fazla  
Selamlar Almanya ile oynuyorum oyunda yaklaşık 10 saat geçirdim temel mekaniklere alıştım ve Polonya ve Hollanda'yı rahatça aldım ancak Belçika'ya dalıp oradan Fransa'yla savaşmak tam bir işkence. Artı olarak İngiltere de dahil oluyor kolayca nasıl alabilirim? Asla hiçbir cephede üstün gelemiyorum. Maginot hattından saldırmanın mantıksız olduğunu zaten biliyorum ama Belçika'yı dahi alamıyorum Fransız'lardan dolayı.

Eğer Hollanda'yla beraber aynanda Belçika'ya savaş açıyorsan yanlış. İkisi de Allies'a katılacağından Britanya ve Fransa birliklerini Belçika'ya yerleştireceklerdir hemen hızlıca.

Ayrıca supply durumunuz da önemli, eğer supply denizden gidiyorsa sıkıntı çünkü Britanya genelde ablukaya alıyor denizleri. Ayrıca tır da basmanız gerekiyor eğer supply'ı motorizeye çektiyseniz.

Selamlar Almanya ile oynuyorum oyunda yaklaşık 10 saat geçirdim temel mekaniklere alıştım ve Polonya ve Hollanda'yı rahatça aldım ancak Belçika'ya dalıp oradan Fransa'yla savaşmak tam bir işkence. Artı olarak İngiltere de dahil oluyor kolayca nasıl alabilirim? Asla hiçbir cephede üstün gelemiyorum. Maginot hattından saldırmanın mantıksız olduğunu zaten biliyorum ama Belçika'yı dahi alamıyorum Fransız'lardan dolayı.

Savaştan önce uçak geliştirmelerini silah geliştirmelerini vs. çok iyi yapmanız gerekiyor. Bunların yanında askerlere de güzel bir template yapman gerekiyor. Bu link işine yarayabilir. İngiltereyide işgal etmen gerektiği için uçak üstünlüğü çok önemli. Almanya'nın güney kısmında uçak üstünlüğün büyük ihtimalle kırmızıdır. Savaştan önce oraya uçaksavarlar inşaa et ve savaştan önce kesinlikle güçlü uçaklar bastığından emin ol. Pahalı uçak yapmaktan çekinme çünkü sen zaten güçlü bir almanyasın. Polonya savaşı bittkten sonra Almanyanın güneyine uçaklarını çek. İngiliz uçaklarını bitirene kadar bekle. Uçakların %90'ını düşürdükten sonra Hollanda'ya savaş ilan et ve tanklarınla yılanlayarak işgal et. Sonra Belçika ve Lüksemburg'u işgal et. Belçika'yı işgal ederken tanklarını direkt Paris'e yönlendir. Fransa oralarda asker fazla tutmaz. Askerlerine de atak emrini ver hızlıca işgal et ve bitir. Sonrasında ise işler çok basit. İngiliz'lerde uçak kalmadığı için uçak üstünlüğünle ve gemi üstünlüğünle İngiliz ana karasına rahatlıkla çıkıp işgal edip savaşı bitirebilirsin. İlk denemede belki başaramazsın fakat ikinci denemende yapabilirsin. Anlattıklarıma benzer oynayan şöyle bir video var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı