Hollanda'da bir psikologdan şaşırtan itiraf, yüzden fazla hastasına intihar ilacı vermiş

Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
45.956
Makaleler
52
Çözümler
580
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hollanda'nın Brabant bölgesinde yaşayan bir psikolog yüzden fazla hastasına intihar ilacı vermiş. İlaç da "Middel X" olarak biliniyor. Psikolog hakkında soruşturma başlatıldı.

Diğer ülkelerde "Ötenazi" yasal diye biliyorum. Ne durumlarda da yasal, onu bilemiyorum. Ancak gene de doktorun yaptığı doğru bir şey değil, onun görevi verdiği psikolojik destekle ne olursa olsun hastaları hayata tutundurmaktır, bu kısa yoldan hastaları öldürme yoluna gitmiş. En ağır cezayı umarım alır diyelim. Belki o hastalara intihar hapı vermekten ziyade onların derdini dinleseydi, onların derdine çözüm bulma yoluna gitseydi, o hastaları belki de şimdi yaşıyor olurdu...

 
@holywitcherofrivia, sanırım kesin ölecek hastalar için ötenazi kullanılıyor.
Genellikle evet, çaresi olmayan, kişiye acı çektiren ileri derece kanser, nörolojik hastalıklar, organ yetmezlikleri vs gibi durumlarda kullanılıyor benim bildiğim kadarıyla.

Bu konudaki iki önemli madde:

-the physician holds the conviction that the patient’s suffering was lasting and unbearable
-and the patient hold the conviction that there was no other reasonable solution for the situation he was in,

Yani hekim, hastanın acısının/ızdırabının dayanılmaz ve kalıcı olduğu görüşünde olacak. Hekim ve hasta, içinde bulunulan durumun daha mantıklı bir çözümü olmadığı görüşünde olacak.
 

Geri
Yukarı