Home Server Kurulumu için Domain Önerisi

hegzabyte

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Elimde atıl durumda olan bir laptop var (i5 4. Nesil, 4GB RAM) ve internet hattımda Statik IP mevcut. Bu avantajı değerlendirip aylık hosting masrafı yapmadan kendi sunucumu evde barındırmak istiyorum.

Laptop üzerinde Docker ile kendi servislerimi ve basit web sitelerimi barındıracağım.

1. Domain: Fiyat/Performans açısından önerebileceğiniz, yenileme ücretleri üzmeyen domain firmaları hangileridir?
  2. Güvenlik: Statik IP olduğu için modemden port açarak ilerlemeyi düşünüyorum. Güvenlik tarafında Cloudflare (Proxy) arkasına almak yeterli olur mu, yoksa ekstra nelere dikkat etmeliyim?
Tecrübeli arkadaşların donanım ve altyapı konusundaki önerilerine de açığım. Şimdiden teşekkürler.

Fiyat açısından com.tr tercih edebilirsin. Kendi nas sunucum ve apps'leri düzgün kullanabilmek için bende 3 harfli bir com.tr domaini kendime ayırdım ve kullanıyorum.

Statik ip şat değildi, cloudflare köprüleme ile kullanıyorum. Domain zaten ucuz olduğu için bence bir tane satın alıp denemelere başla. Satın alım yapmadan önce buradan domain durumunu kontrol et.

Takıl listesinde diye uyarı varsa farklı bir alan adı seç. Örneğin:
Alan Adı Müsait ve Takıl Listesinde (Belgeli) - Böyle diyorsa onu kaydetmekle uğraşma hiç.
Alan Adı Müsait (Belgesiz) - Böyle diyorsa hemen kayıt edebilirsin.

Herkese selamlar,

Elimde atıl durumda olan bir laptop var (i5 4. Nesil, 4GB RAM) ve internet hattımda Statik IP mevcut. Bu avantajı değerlendirip aylık hosting masrafı yapmadan kendi sunucumu evde barındırmak istiyorum.

Laptop üzerinde Docker ile kendi servislerimi ve basit web sitelerimi barındıracağım.

1. Domain: Fiyat/Performans açısından önerebileceğiniz, yenileme ücretleri üzmeyen domain firmaları hangileridir?
  2. Güvenlik: Statik IP olduğu için modemden port açarak ilerlemeyi düşünüyorum. Güvenlik tarafında Cloudflare (Proxy) arkasına almak yeterli olur mu, yoksa ekstra nelere dikkat etmeliyim?
Tecrübeli arkadaşların donanım ve altyapı konusundaki önerilerine de açığım. Şimdiden teşekkürler.
Cloudflare üzerinde .net uzantılı domain'im var. 3, 4 yıl oldu alalı. Sürekli yeniliyorum, şu ana kadar bir sıkıntı olmadı. Cloudflare tüneli ile de evdeki sunucuma bağlıyorum. Hem HTTPS konfigürasyonu problem olmuyor, hem de domain'i tünele bağlamak için DNS'lerle uğraşmıyorum. Oradan aldığım için de panelde direkt görünüyor. Eğer illaki modemden port açacaksanız sunucu bilgisayarının tüm portlarına değil, sadece web server portuna erişilebilecek halde olduğuna emin olun. Eğer statik olmayan bir site barındıracaksanız da Docker'a klasör yönlendirme yaparken dikkatli olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı