Honda Accord satmak mantıklı mı?

Bir üst kasasına geçebilirsiniz, yıllardır bir üst kasasını kullanıyoruz. 280bin km olmak üzere. Bazen satıp model yükseltmeyi düşünüyoruz. Fakat sonradan cayıyoruz. Kocaeli'ya da Izmit'te Honda Enes ve Ankara da Mehmet karamaner var. Mehmet bey direkt olarak Accord ustası. Merak ettiğim şey, araba ne gibi masraf çıkardı? Ve hangi konuda araca usta bulamadınız?

Bir üst kasasına geçebilirsiniz, yıllardır bir üst kasasını kullanıyoruz. 280bin km olmak üzere. Bazen satıp model yükseltmeyi düşünüyoruz. Fakat sonradan cayıyoruz. Kocaeli'ya da Izmit'te Honda Enes ve Ankara da Mehmet karamaner var. Mehmet bey direkt olarak Accord ustası. Merak ettiğim şey, araba ne gibi masraf çıkardı? Ve hangi konuda araca usta bulamadınız?
Usta mevzusuna genelde ben çok karışmam abim ve babam halleder, Enes'le çok iyi anılarımız yok, Motor kapağının vidasını kırıp sonra yapıştırarak vermiş, Allahtan çok geçmeden şans eseri fark edebildik, Kocaeli'de söylenen diğer ustalara da baktık genelde kendileri arabaya dokunmuyor bile çıraklara yaptırıyorlar, araba bize neredeyse tüm masrafını 1 senede çıkardı, ben çoğunun doğrudan arabanın suçu olduğunu düşünmüyorum, radyatörü bozuldu, kalorifer peteği bozuldu(ömrünü doldurmuş) ve alt takımdan parçalar değişti(yapılan çalışmalar yüzünden yollar aşırı bozuk o yüzden olduğunu düşünüyorum.) bunların dışında Accordların kronik problemi olan direksiyon hidroliği bozuldu, usta tamir edebileceğini söylediği için öyle yaptırmıştık ama hala ara ara yağ sızdırıyor, bunlar dışında araba hiçbir sıkıntı yaşatmadı, hala yağ gibi akıyor.

Çok daha modelli arabaların ne sorunlar çıkarttığını düşünürsek, bu tür masrafların, ki bu masraflar ömrünü dolduran parçalar, normal olduğunu düşünüyorum.

Honda Enes'i çok iyi bilir herkes, bunu duyunca çok şaşırdım.

hocam j kasa 1.6 alın gitsin bende h kasa 1.6 essentia var 2013 model çok memnunum j kasasınıda kullandım oda gayet güzel parça olarak da sorun yaşamazsınız ustasıda heryerde var
Babamı tanıyorum, benzinli araba alırsa LPG takacak, alman arabaları LPG'yi çok sevmez, hem bu yüzden hem de ara hızlanmalarda üzmesin diye 1.6 dizel almaya karar verdim.

Aynı segmentte araç almadığı sürece attan inip eşeğe binmek gibi olacaktır. Ayrıca o motor için 300.000Km hiçbir şey. Tabi eğer düzgün kullanıldıysa.

Aynı segmentte araç almadığı sürece attan inip eşeğe binmek gibi olacaktır. Ayrıca o motor için 300.000Km hiçbir şey. Tabi eğer düzgün kullanıldıysa.
Araç 100 küsür binden beri bizimle, çocuğumuz gibi bakıyoruz, gittiğimiz usta da 600 bin kilometrelere kadar gidebileceğini söylemişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı