Hoparlör ve teybi bisiklete takmak için kaç amperlik akü gerekir?

Enes G

Femtopat
Daha fazla  
Benim evde 2 oval hoparlör dynamat 900watt rs6911 + 30 amper adaptör +4*40 wattlık teyp var. Prize takıp kullanıyorum sıkıntı yok. Şimdi ben bu hoparlör ve teybi bisiklete takmak istiyorum, kaç amperlik bir akü almam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
60 amper akü ile insanlar (ben dahil) koca arabayı çalıştırıp aynı zamanda ses sistemini besleyebiliyor. 60 alırsan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

35, 40, 60 A-h 'lik jel aküyü bisiklet selesindeki sabitlenmiş bir akü kutusuyla güvenle taşırsınız. Oval hoparlörleri tam olarak bisiklette nereye koyacaksınız onu zihnimde canlandıramadım. Akü tam şarjlı iken kablolarda kısa devre ihtimaline karşı 15 A'lik araç sigortasını da akü ile teyp bağlantısı arasında mutlaka kullanmanız gereklidir. Daha yüksek A-h akü ile daha uzun sürelerle müzik dinlenebilir. Bunun için kabaca akü A-h kapasitesini teybin çektiği akım olan 13.3 A'e bölerek toplam müzik dinleme saatini bulursunuz. Kolay gelsin.

35, 40, 60 A-h'lik jel aküyü bisiklet selesindeki sabitlenmiş bir akü kutusuyla güvenle taşırsınız. Oval hoparlörleri tam olarak bisiklette nereye koyacaksınız onu zihnimde canlandıramadım. Akü tam şarjlı iken kablolarda kısa devre ihtimaline karşı 15 A'lik araç sigortasını da akü ile teyp bağlantısı arasında mutlaka kullanmanız gereklidir. Daha yüksek A-h akü ile daha uzun sürelerle müzik dinlenebilir. Bunun için kabaca akü A-h kapasitesini teybin çektiği akım olan 13.3 A'e bölerek toplam müzik dinleme saatini bulursunuz. Kolay gelsin.

7 9 amperlik motosiklet aküsü kullansam olur mu kaç saat gider

ve 30 amperlik kullanmış olduğum adaptörü de akü ile teyp arasına takmam gerekli mi (sigorta yerine taksam olur mu)

bir şey daha soracağım 2 hoparlör yerine 1 hoparlör taksam ve 7 amperlik motorsiklet aküsü taksam
devre şu şekilde olsa doğru olur sanırsam

60 amper akü 2500 tl
7 amper akü 700 tl
sokakta bisikletle küçük bir piyasa yapmak istiyorum . bütçem 7 amperlik aküye yetiyor , 1 saat de olsa son ses veya bi tık aşağısı seste piyasa yapmak istiyorum. ondan dolayı 7 amperlik akü alsam yukarıda göstermiş olduğum gibi bağlasam olur mu

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-02 000416.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-02 000416.png
    37,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
7 A, 12 V aküyle yaklaşık yarım saat kadar kullanımı süresi olabilir, 9 A, 12 V jel aküyle yaklaşık 45 dakika kadar olur. Sesi daha düşük seviyede açarak bu süre uzatılabilir, yarım ses açma şekli gibi. Ama max. seste veya ona yakın seslerde tam akü şarjı yine yaklaşık yarım saat kadar dayanır. Hoparlör 2 adet yerine tek olarak da bağlanarak teybe takılabilir. Ancak tek hoparlör yerine tekinde de ayni çıkış gücü yüksek volümde yaklaşık ayni watt değerleriyle kullanılacağından düşük sarfiyata etkisi çok olamaz. Kolay gelsin.

7'a, 12 v aküyle yaklaşık yarım saat kadar kullanımı süresi olabilir, 9'a, 12 v jel aküyle yaklaşık 45 dakika kadar olur. Sesi daha düşük seviyede açarak bu süre uzatılabilir, yarım ses açma şekli gibi. Ama Max. Seste veya ona yakın seslerde tam akü şarjı yine yaklaşık yarım saat kadar dayanır. Hoparlör 2 adet yerine tek olarak da bağlanarak teybe takılabilir. Ancak tek hoparlör yerine tekinde de ayni çıkış gücü yüksek volümde yaklaşık ayni watt değerleriyle kullanılacağından düşük sarfiyata etkisi çok olamaz. Kolay gelsin.

Kuru akü olsa da olur değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, kuru akü olarak seçilmesi çok daha iyisi olur, çünkü bunlar derin (aşırı) deşarja sulu akü tiplerine göre daha çok dayanırlar. Teyp akü tam boşalıncaya kadar bazen kullanılacağı için kuru (jel) tip akü seçmeniz bu nedenle gereklidir. Ters veya yana dönünce elektrolitin dışarıya dökülme sorunu sulu tiplerde de artık olmayıp bu yüzden değil sadece derin deşarjlara daha çok dayanacağından dolayı kuru (jel) tipinde akü seçilmelidir. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı