Çözüldü Hoparlörden cızırtılı ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enes5519

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
37
Çözümler
1
Dün bir Update yapayım dedim ve bir anda normal çalışan ses sistemim bilgisayardan ses gelmeyince cızırtılara başladı. Sadece Update'lerden aklıma kalan şey jack2 paketinin conflict olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söylemesi merak etmeyin jack2 kurup denedim fakat bir değişiklik olmadı. Kernelden sandım LTS geçeyim dedim problem halen devam etti. Ses sistemini telefonumla denediğimde bir sıkıntı yaratmadığı için onda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ses sunucusu olarak pipewire kullanıyorum bu arada.

Edit: Bilgisayardan müzik falan açınca cızırtı geçiyor kapattıktan 5 saniye sonra cızırtı başlıyor hemen. Ayrıca pavucontrol açıkken hiç cızırtı gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu şuradaki yazı sayesinde çözdüm.

[CODE title="/etc/modprobe.d/alsa-base.conf"]options snd-hda-intel power_save=0 power_save_controller=N[/CODE]

Yukarıdaki kodu başlıktaki dosyaya ekleyerek çözebilirsiniz. Halen olmuyorsa şuradaki adımları da takip edebilirsiniz.

OzgunP

Kilopat
Moderatör
Sosyal Tayfı
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
3.597
Makaleler
6
Çözümler
247
Güncelleme yapınca, pulseaudio'dan pipewire'a geçiş yapılmış olabilir. Çakışma yaşanan pakette pipewire-jack ile ilgili olabilir. Şu komutların çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
LC_ALL=C pactl info | grep "Server Name"
pgrep -l 'pulse|pipew'
 
KS
KS
E

enes5519

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
37
Çözümler
1
Ustam zaten pipewire kullanıyorum pulseaudio'dan geçmiştim zamanında. Komutların çıktıları da şu şekilde:
[CODE title="LC_ALL=C pactl info | grep "Server Name""]Server Name: PulseAudio (on PipeWire 0.3.42)[/CODE]
[CODE title="pgrep -l 'pulse|pipew'"]758 pipewire
759 pipewire-pulse[/CODE]
 

OzgunP

Kilopat
Moderatör
Sosyal Tayfı
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
3.597
Makaleler
6
Çözümler
247
pipewire-jack paketini kurmayı dene baklaım jack2 yerine. Olmazsa pulseaudio'ya dönüş yapıp, sorunun pipewire ile ilgili olup olmadığını teyit edersin.
 
KS
KS
E

enes5519

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
37
Çözümler
1
pipewire-jack zaten kurulu bir paket ve jack2'yide kaldırmıştım zaten. PulseAudio'ya geçişi nasıl yapacağıma dair çok fikrim yok her paketten dependency warning geliyor bir blog yazısı veya öneri verebilir misin?
 

OzgunP

Kilopat
Moderatör
Sosyal Tayfı
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
3.597
Makaleler
6
Çözümler
247
pipewire-jack zaten kurulu bir paket ve jack2'yide kaldırmıştım zaten. PulseAudio'ya geçişi nasıl yapacağıma dair çok fikrim yok her paketten dependency warning geliyor bir blog yazısı veya öneri verebilir misin?

Şunu dene bakalım.

Kod:
sudo pacman -Syu pulseaudio pulseaudio-alsa pulseaudio-jack
pulseaudio -k
 
KS
KS
E

enes5519

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
37
Çözümler
1
Maalesef hiç bir şey düzeltmedi bu. Wireplumber ile pipewire-media-session değiştikten sonra artık reboot atışımda zar atıyorum bir geliyor bir gidiyor. PulseAudio sanırım başlangıçta bir problem yaratmıştı o yüzden pipewire geçmiştim.

Edit: Linux Mint Live'da bir sorun yoktu bu arada.
 

OzgunP

Kilopat
Moderatör
Sosyal Tayfı
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
3.597
Makaleler
6
Çözümler
247
Bu dizüstü bir sistemse, bir süre cihazı fişe takıp kullanmayı dene bakalım. Böylece sorunun ses ile ilgili güç yönetimi ile bağlantısı olup olmadığı teyit edilebilir.
 
KS
KS
E

enes5519

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
37
Çözümler
1
Sorunu şuradaki yazı sayesinde çözdüm.

[CODE title="/etc/modprobe.d/alsa-base.conf"]options snd-hda-intel power_save=0 power_save_controller=N[/CODE]

Yukarıdaki kodu başlıktaki dosyaya ekleyerek çözebilirsiniz. Halen olmuyorsa şuradaki adımları da takip edebilirsiniz.
 
Çözüm
Yukarı