Çözüldü Hotspot internet kullanabilmek için Turkcell'e geçilmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Screamy

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Merhaba 2+ senelik aktif Vodafone faturasız tarife kullanıcısıyım. Paketler her zaman lazım olmuyor senede 3-4 ay oluyor onlarda da kolay paket yüklüyorum. Sorum şu: Hotspot paketleri Turkcell hariç hiçbir operatörde yok ama Vodafone'da 110₺ fiyatında haftalık sınırsız sosyal medya paketi var. Instagram'dan başka fazla internet yiyen uygulama kullanmıyorum zaten. Ben şimdi Turkcell'e geçsem 50GB hotspot paketi alsam onu hiçbir sıkıntı olmadan, drop yemeden, kasmadan kullanabilir miyim? Yoksa evet kasabilir bağlantı hataları olabilir sen Vodafone'da dur. Gerektiği zaman haftalık sınırsız sosyal medya Pass alırsın daha sağlıklı mı diyorsunuz? Cihazım Custom ROM'lu ve rootlu.

@SUBMITTER hocam, konu sahibi sizsiniz hotspot kullanmanın o yüzden etiketliyorum.

Yani ben Turkcell hotspot paketi alsam bağlantı sorunu, interneti kullanamama, kasma sorunu yaşar mıyım?

Çözüm
Eminsiniz değil mi? Hiçbir bağlantı hatası filan olmaz veyahut drop yemez. (Şebeke çeken alanlarda kast ediyorum.) GNÇ paket seçeceğim zaten ucuz onlar. Cihazım rootlu bir de o TTL değiştirince hep öyle mi kalıyor yoksa cihaz yeniden başlayınca bozuluyor yeniden yapmamız mı gerekiyor?

Hocam TTL değiştirmekle internetinizde bir değişiklik olmaz. İsterseniz ChatGPT'ye sorun. :)

"Operatör kısıtlama yapmıyorsa TTL değişikliğinin internet kalitesi üzerinde hiçbir etkisi olmaz. TTL yalnızca veri paketlerinin ağ üzerinden geçebileceği maksimum mesafeyi belirler. İnternet hızı, ping veya bağlantı stabilitesi gibi faktörler doğrudan TTL ile alakalı değildir."

"Telefonun TTL değerinin 64 veya 63 olması arasında hız, ping veya bağlantı kalitesinde herhangi bir değişiklik olmaz. TTL sadece ağ üzerindeki paketlerin kaç "hop" (ağ cihazı) geçebileceğini belirler; hız veya gecikmeye etkisi yoktur."
Screenshot_20250114-211053_Termux.png

TTL değiştirmenin magisk modülü yok mu? Öyle daha basit olmaz mı ki?

@Bal Porsuğu anladım hocam teşekkürler yardımınız için. Ben Turkcell'e geçtiğimde paketi alırım TTL değişmiş diye de Termux'dan bakarım. Bir şey daha sorucam orada Write ve Read kısmı var hangisine basmam gerekir birde ek ayar açmama gerek var mı?

Bide TTL değişik iken hotspot paketimiz de yoksa normal interneti kullanabilir miyiz? Yani otomatik ona geçer mi?

@Bal Porsuğu anladım hocam teşekkürler yardımınız için. Ben Turkcell'e geçtiğimde paketi alırım TTL değişmiş diye de Termux'dan bakarım. Bir şey daha sorucam orada Write ve Read kısmı var hangisine basmam gerekir birde ek ayar açmama gerek var mı?

Bide TTL değişik iken hotspot paketimiz de yoksa normal interneti kullanabilir miyiz? Yani otomatik ona geçer mi?
Bu son attığım uygulamada yeni TTL girmek için Write tuşuna basacaksınız. Olmuş mu diye bakmak için de Read kullanabilirsiniz o anki TTL değerini gösterir.

Evet normal paketi de kullanırsınız bu şekilde. Hotspot paketi varsa önce o harcanır.

Root'lu telefonumdan denedim, TTL değiştikten sonra telefonu kapatıp açınca eski değerine dönüyor. O yüzden ayarlarda "Apply the last written value on device boot" seçeneğini açın.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı