HP 15-BC017NT Laptop yanmış ekran kartı nasıl iptal edilir?

Relfrah

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

HP 15-BC017NT model laptopun GTX 960M ekran kartı yandı. Fakat onboard ekran kartı çalışıyor... Dolayısıyla yalnızca masaüstü uygulamalarında bilgisayarı kullanabiliyorum. Fakat şöyle bir problemim var;

*Ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıyorum, tekrar aktif oluyor. Dolayısıyla bilgisayar tekrar donup kalıyor.
*Ekran kartını devre dışı bıraktığımda da aynı hatayı alıyorum.
*Bıos üzerinden kapatmayı da bulamadım.
*Windows cihazı görüp tekrar driver kuruyor güncelleştirmeleri de kapattım bunun için.

Dolayısıyla bu ekran kartını tamamen iptal kullanmak istiyorum. Bunun için geçerli ayar nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS da grafik kartı olarak UMA grafik diye bir bölüm var onu seçerseniz harici GPU çalışmaz.
maalesef bakıyorum ama göremiyorum UMA seçeneğini

DDU ile ekran kartı sürücülerini sil. Sonra devre dışı bırak.
Denedim fakat tekrar bilinmeyen cihaz listesine düştü. Driver kurulmamış şekilde duruyor, devre dışı bırak dedim Restart atınca tekrar aktif oluyor. kaldır dediğimde de yine aynı şekilde pc kapanıp açılınca tekrar aktif oluyor.

Cihazın aygıt yöneticisindeki geçmişi bu şekilde...

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    72,8 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
maalesef bakıyorum ama göremiyorum UMA seçeneğini

Denedim fakat tekrar bilinmeyen cihaz listesine düştü. Driver kurulmamış şekilde duruyor, devre dışı bırak dedim Restart atınca tekrar aktif oluyor. kaldır dediğimde de yine aynı şekilde pc kapanıp açılınca tekrar aktif oluyor.

Cihazın aygıt yöneticisindeki geçmişi bu şekilde...
windows güncellemelerini de kapat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı