HP 15-BS1XX i3-5005U laptopun ekran kartı değişir mi?

keriim1

Centipat
Daha fazla  
Laptopumu normal şartlarda oyun oynamak için kullanmıyordum lakin oyun oynamak istiyorum son zamanlarda ve bilgisayarımın gücünün yetersiz olduğunu anladım ve içindeki ekran kartı vs. değişir mi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

PC modeli:
HP laptop 15-BS1XX.
i3-5005U işlemci.
6144 RAM.

Hocam ekran kartı olduğunu sanmıyorum laptopunuzda. İşlemciniz sayesinde grafik çekirdeği var, zaten laptop modellerinde çoğunlukla lehimli oluyor parçalar yani değiştiremezsiniz.

Özelliklerine bakılırsa ekran kartı mevcut değil cihazda. Ve bunu sonradan takma gibi bir durumda söz konusu değil. Tomb Raider 2013, Hitman Blood Money, League of Legends, CS:GO gibi oyunları işlemcinizin içinde bulunan Intel® HD 5500 ile 30 fps üzerinde oynayabilirsiniz. İşlemciniz oynayabileceği oyunları araştırın ve onları oynamayı deneyin derim. Ya da yeni bir cihaz almalısınız.

Özelliklerine bakılırsa ekran kartı mevcut değil cihazda. Ve bunu sonradan takma gibi bir durumda söz konusu değil. Tomb Raider 2013, Hitman Blood Money, League of Legends, CS:GO gibi oyunları işlemcinizin içinde bulunan Intel® HD 5500 ile 30 fps üzerinde oynayabilirsiniz. İşlemciniz oynayabileceği oyunları araştırın ve onları oynamayı deneyin derim. Ya da yeni bir cihaz almalısınız.
Zaten oynadığım tek oyun League of Legends en düşük ayarlarda sakin savaşlarda 90 fps alırken tflerde 10-15 FPS civarı bu da canımı sıkıyor

Evet denedim peki bunların dışında bilgisayarımın performansını arttırabilecek donanımsal bir şey yapmaz mıyız?

Evet denedim peki bunların dışında bilgisayarımın performansını arttırabilecek donanımsal bir şey yapmaz mıyız?
HDD kullanıyorsan SSD'ye geçebilirsin. Bu bilgisayar okuma/yazma hızını 10 kat artıracaktır. Bu da oyunun daha hızlı yüklenmesi, vehayut bilgisayarın daha hızlı açılması gibi performans artımına sebep olacak ama fps değerini etkilemeyecektir. Kullandığın RAM 4+2 GB sanırım. 2 GB olanın yerine 4+4 yapabilirsin. Ama şuna dikkat et, mevcut 4GB olan ram ile aynı marka ve model RAM almalısın. Bu Dual Channel özelliğini aktifleştirip, en az 10-20 arası FPS artışı yaşamana neden olacak. Eğer aynı marka ve model bulamazsan, aynı CL değerine ve aynı MHZ değerine sahip 4GB ram almalısın.

HDD kullanıyorsan SSD'ye geçebilirsin. Bu bilgisayar okuma/yazma hızını 10 kat artıracaktır. Bu da oyunun daha hızlı yüklenmesi, vehayut bilgisayarın daha hızlı açılması gibi performans artımına sebep olacak ama FPS değerini etkilemeyecektir. Kullandığın RAM 4+2 GB sanırım. 2 GB olanın yerine 4+4 yapabilirsin. Ama şuna dikkat et, mevcut 4 GB olan RAM ile aynı marka ve model RAM almalısın. Bu Dual Channel özelliğini aktifleştirip, en az 10-20 arası FPS artışı yaşamana neden olacak. Eğer aynı marka ve model bulamazsan, aynı CL değerine ve aynı MHz değerine sahip 4 GB RAM almalısın.

Peki bilgisayar içerisinde orijinal olan RAM'ın marka/model bilgisini nereden öğrenebilirim ve bu PC'ye alabileceğim SSD markası ne olabilir orta bütçe ile düşünürsek.

Peki bilgisayar içerisinde orijinal olan RAM'ın marka/model bilgisini nereden öğrenebilirim ve bu PC'ye alabileceğim SSD markası ne olabilir orta bütçe ile düşünürsek.

WD Green WDS480G3G0A 2.5" 480 GB 545 MB/S SATA 3 SSD 480 GB yeter mi sana? Cihazın DVD-ROM yerine de SSD takabilirsin ama biraz zahmetli, internette araştır kafanda bulunsun seçenek olarak. Yeni laptoplarda artık DVD-ROM yok, bir şey kaybetmezsin. CPU-Z programını indir, orada mevcut RAM'in koduna kadar göreceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı