HP 15S-FQ2045NT sorunlu ekran kartı yazılımı

develophere

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, pazartesi günü elime geçen bu cihaza Windows 10 Pro yükleyerek diğer gerekli kurulumları yaptım. Dün ETS 2 oynarken, oyun hata vermeden kapandı. 4-5 defa daha aynısını yapınca sorunu RAM kaynaklı zannettim. Sonrasında aygıt yöneticisinde UHD ekran kartına bakınca aşağıdaki hata kodlu bir olayla karşılaştım. Windows 10 Pro güncel durumda, DDU ile kaldırıp tekrar ekran kartı yazılımı da yüklendi, Intel'den indirip tekrar da denedim ama sonuç yok. YouTube'da bu cihaza sahip olan 4-5 kullanıcı ile iletişime geçtim. 2 kişiden geri dönüş aldım ve ikisi de kendilerinde aynı hata çıktığını söyledi. HP servisi aradığımda bana söylenen, bu oyun bilgisayarı değil gibi saçma bir cümle oldu. Windows 10 Home yüklememi önerdiler, birazdan onu da deneyeceğim ama çözüm olacak mı pek emin değilim. Bu noktada yapılması gereken nedir? Fikirlerinize açığım, teşekkürler. Hata kodları aşağıdaki gibidir;

Kod:

Olaylar: Aygıt başlatılmadı (igfxn)

Device PCI\VEN_8086&DEV_9A78&SUBSYS_87FE103C&REV_01\3&11583659&0&10 had a problem starting.
Driver Name: OEM15.inf
Class Guid: {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Service: İgfxn.
Lower Filters:
Upper Filters:
Problem: 0x15.
Problem Status: 0x0.

Arkadaşlar, pazartesi günü elime geçen bu cihaza Windows 10 Pro yükleyerek diğer gerekli kurulumları yaptım. Dün ETS 2 oynarken, oyun hata vermeden kapandı. 4-5 defa daha aynısını yapınca sorunu RAM kaynaklı zannettim. Sonrasında aygıt yöneticisinde UHD ekran kartına bakınca aşağıdaki hata kodlu bir olayla karşılaştım. Windows 10 Pro güncel durumda, DDU ile kaldırıp tekrar ekran kartı yazılımı da yüklendi, Intel'den indirip tekrar da denedim ama sonuç yok. YouTube'da bu cihaza sahip olan 4-5 kullanıcı ile iletişime geçtim. 2 kişiden geri dönüş aldım ve ikisi de kendilerinde aynı hata çıktığını söyledi. HP servisi aradığımda bana söylenen, bu oyun bilgisayarı değil gibi saçma bir cümle oldu. Windows 10 Home yüklememi önerdiler, birazdan onu da deneyeceğim ama çözüm olacak mı pek emin değilim. Bu noktada yapılması gereken nedir? Fikirlerinize açığım, teşekkürler. Hata kodları aşağıdaki gibidir;

Kod:

Device PCI\VEN_8086&DEV_9A78&SUBSYS_87FE103C&REV_01\3&11583659&0&10 had a problem starting.
Lower Filters:
Upper Filters:
Varsa BIOS güncellemesi yapın. Bu şekilde sorununuz çözülmezse sürücüyü Intel'in sayfasından edinerek kurmayı deneyin.

Varsa BIOS güncellemesi yapın. Bu şekilde sorununuz çözülmezse sürücüyü Intel'in sayfasından edinerek kurmayı deneyin.
BIOS güncel durumda. Intel üzerinden indirip kurdum fakat o da çare olmadı. Şimdi windows 10 home deneyeceğim. Sevgili HP teknik servisinin önerisi doğrultusunda...

BIOS güncel durumda. Intel üzerinden indirip kurdum fakat o da çare olmadı. Şimdi windows 10 home deneyeceğim. Sevgili HP teknik servisinin önerisi doğrultusunda...
Allah kolaylık versin. Ürünü satana kadar hepsi çok güzel de satış sonrası hizmette sınıfta kalıyorlar.

Kod:

Lower Filters:
Upper Filters:
Hocam aynı sorun bende de oyundan atıyor acaba çözebildiniz mi ?

Hocam selam. Aynı laptoptan aldım bugün. Birkaç saattir deniyorum. Laptopı almadan önce senin konun da dahil bu laptopla ilgili birçok konuyu okudum. Hatta sırf bu konu yüzünden ben de ETS2 indirdim bilgisayara ve 2 saattir oynuyorum. Sana şunu diyeyim, oyunu ilk açtığımda sorunsuzca 30 dakika oynadım 1366x768 çözünürlük, orta kalite ayarlarla. Daha sonra oyunu alt + tab yaptım ve cihazdan Xbox uygulamasını açmaya çalıştığımda oyun kapandı. Daha sonra girdim 1 saat daha sürdüm. Sonra yine Xbox uygulamasını açmaya çalıştım, oyun yine kapandı. Sorun büyük ihtimalle RAM'de. RAM yetmiyor. Zaten alt + tab'dayken kontrol ettim, RAM kullanımı %94-95 seviyesindeydi. Cihaza bi 4 GB RAM daha eklemek şart gibi duruyor. Bu arada aygıt yöneticisinde bende de senin yazdıkların yazıyor. Onlar bende sistemi yeni kurduğumda çıktı zaten. Yanda saati yazıyor. Oyunla alakası yok onların.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı