HP 256 G6 laptopa 8 GB RAM ve SSD takabilir miyim?

Purpleizln

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Benim HP 256 G6 laptopum var ama bilgisayar çok fazla kasılıp donuyor. Acaba ben bu bilgisayara 8 GB'lik RAM ve SSD takabilir miyim? PC özlellikleri:
  • Intel Core i3 7020U 2.30 GHz
  • 4 GB RAM
  • Windows 10 Home Single Language
Ek Açıklama 2020-02-15 223401.png

Ek Açıklama 2020-02-15 ghyr.png

Ek Açıklama 2020-02-15 223648.png

İkisini de yapabilirsiniz. Başlığa yazdığınız modeli aratınca bilgisayarınızda iki tane RAM slotu olduğunu gördüm. Zaten bunu siz de CPU-Z ile SPD sekmesindeki slotları dolaşarak görebilirsiniz.

SSD için bilgisayarınızın bazı modellerinde M.2 portu, bazılarında da standart SATA portu olduğunu gördüm. Sizin bilgisayarınızda hangisi olduğunu isterseniz tam model numarası ile internette aratın, isterseniz de bilgisayarınızın içini açıp bakın. İki türlü de öğrenmek mümkün. Sonrasında uygun güzel bir SSD alabilirsiniz.

RAM için ise bulabilirseniz bilgisayarınızda takılı olan RAM'in aynısından (Model numarası konuya attığınız resimlerde yazıyor, görebilirsiniz.) almanızı öneriyorum. Dual Channel olarak çalışma ve sistemle uyumlu olma ihtimali en yüksek olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı