HP 515 yazıcı yüksek DPI baskıda renkleri soluklaştırıyor

Andarkan01

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda HP marka 515 model bir yazıcı satın aldım. İlk başlarda herhangi bir sorun yaşamıyordum fakat, bir süre sonra "en yüksek" ayar baskılarda renk soluklaşması meydana geldi. Farkı anlamanız için görsel bırakıyorum.

Yazıcıyı küçük işletmem için kullanıyorum. O yüzden baskı kalitesini en iyi olarak ayarlıyorum doğal olarak. "normal" baskıdan daha keskin basmasına rağmen renklerde soluklaşma meydana geliyor daha sarımtırak oluyor. Bu bir anda meydana geldi ilk başta sorunsuz şekilde "en yüksek" baskıları alıyordum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-22 at 15.33.22.jpeg
    171,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Baskı kalitesini yükseğe çektiğinizde aynı bölgeye daha fazla mürekkep gideceği için baskıda renk tonu farkı olması doğal. İki kağıt da aynı olmasına rağmen baskı kalitesini arttırdığınızda farklı sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz.

Normalde bu tarz görsellerde en yüksek ayarı seçtiğim zaman daha iyi performans alıyorum. Fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama hem renk canlılığı hem de siyahların daha güzel durması gibi. Dikkatli bakışta anlaşılıyor. Bu dediğim problem ise bazı görsellerde meydana geliyor özellikle renk geçişlerinin olduğu. Ben de o yüzden yazılımsal olabileceğini düşünmüştüm. Ya da görselden görsele değişiyor sanırım. Eğer önereceğiniz bu konuda iyi bir yazıcı varsa beklerim, teşekkürler.

Yazıcı kaynaklı bir sorun yaşadığınızı sanmıyorum, yazıcı değiştirmeyi gerektirecek bir durum yok bence. Yine de özellike sorun yaşadığınız bir baskı varsa paylaşırsanız ben de kendi yazıcımda deneyip geri döneyim. Attığınız görselde bir problem göremedim, sağdaki baskı bariz bir şekilde daha net ve canlı duruyor.

Gerçekten minnettar kalırım. Ama özel mesaj atamıyorum. Bu dosyayı en yüksek ayarda yazdırdım ve ona rağmen renkler çok kötü çıktı.

Pdf'i ulaştırabileceğim bir mail adresiniz varsa alabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…