HP AY100NT Menteşe Yuvalarının Kırılması

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
HP AY100NT laptop'ın sol şarj tarafına ufak bir darbe sonucu kasadaki menteşeleri tutan vida yuvaları kırıldı.
  • Garantisi var ama göndermeli miyim?
  • Üst kasa fiyatı serviste veya dışarıda pahalı olur mu?
  • Bilgisayar tamircileri Sun-Fix ile yapıştırdıkları zaman sağlam olur mu? Kırık şarj tarafı yani fana yakın bir yerde laptopda oyun oynarken ısınacak bu ısınma sonucu bu macun zarar görür mü? Yapıştırma fiyatı 90 TL.

Son düzenleme:
Merhaba. Cevaplar;
1- Halihazırda bu şartlarda garanti kapsamına tam giriyorsa mutlaka yetklili bir servis (Bu laptop markasına bakan) tarafından bunun giderilerek yapılması bence çok daha uygundur.
2- Mekanik bir problem olduğu ve bu işi yapan uzmanlar tarafından kolayca halldedilebileceği gibi bedelinin çok fazla tutabileceğini sanmıyorum. Eski (Kullanılmış, 2. el) masaüstü pc, laptop, tabletlerle uğraşan eski bilgisayarcıımın çoğu zaman bazı ziyaretlerimde en fazla uğraştığı ve hiç zorlanmadan kolayca halledebildiği bir sıkıntı şeklindeydi. Buna dayanarak bu maliyetini çok fazla abartmamak gereklidir şeklinde de düşünüyorum.
3- Söyledğiniz bu kısmın oyun sırasında çok ısınması, bu oluşan ek ısıyla yapışma kalitesi bu esnada hiç bozulmayacak bazı yapıştırma kitlerinden en uygununun seçilebilmesini aslında ön-şart koşuyor. Yapıştırma ilaçlarının (Epoksi reçinlerinin ve bazı resinlerin) prospektüslerinde çalışma sıcaklıkları tam referans alınarak bu özel seçimin yapılabilmesi ve laptop kasa malzemesiyle yapıştırmaya en uygun olanının çok uygun olarak da seçilebilmesi işlemini sizin aslında uzman servis elemanlarına bırakmanızda veya garanti kapsamında bu laptopu onlara teslim ettiğinizde onların inisiyatifiyle bu yapıştırma ilacının seçilebilmesini sağlamanızda yarar olacaktır şeklinde düşünüyorum. Kolay gelsin.

Servise verdim. İstanbula gitti. Bakalım garantiye sokacaklar mı? Yoksa üst kasa için abartılacak bir fiyat mı çıkaracaklar.

Servis top cover ve base cover değişimi yapmış resmen sıfır gibi oldu. HP ye buradan teşekkür ederim. HP den şaşmayın.

Benim laptopum da HP markadır ve genel olarak çok memnunum. Tahmini (Ortalama) kullanım ömrünün kullanım kılavuzunda 7 yıl olduğu yazıyor. 2009'dan beri kullanıyorum, ama ara sıra, daha çok 2 adet masaüstümü kullandım. Bir tanesine 2 HP (Renkli, renksiz) yazıcılar ve HP tarayıcı bağlı ve diğer odadadır. Anakartlarımı özellikle sürekli gigabyte markasından seçtim. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…