HP DC7600 İşlemci Desteği Sorunu

119158

Megapat
Merhaba. HP DC7600 Small Form Factor bilgisayara sahibim. Bu bilgisayarı elimdeki donanımları kullanarak en iyi hale getirmek istiyorum. Bilgisayar bana geldiğinde Pentium 4 521 2.8 GHz işlemci takılıydı. İnternetten baktığımda bu bilgisayarın maksimum Pentium D desteklediğini gördüm. Elimdeki Pentium D 930 3.0 GHz işlemciyi taktığımda bilgisayar açıldı ama micro code hatası verdi. F1 Tuşuna basarak devam edince işletim sistemi sorunsuz bir şekilde açıldı. Sonra yine elimde bulunan Pentium 4 630 3.0 GHz işlemciyi taktım. Yine micro code hatası verdi ve çalıştı. Ancak başlangıçtaki micro code hatasını görmek istemediğimden BIOS güncellemesi yapmaya karar verdim. Bana geldiğinde BIOS sürümü 1.03 idi. HP'nin kendi yazılımını kullanarak Windows XP üzerinden 1.61 versiyonuna güncelledim. Bu sefer Pentium 4 630 hata vermeden sıkıntısız açıldı. Ancak Pentium D hala açılışta micro code hatası veriyor. Normalde sıkıntısız çalışması gerekiyordu niye sıkıntı çıkardı anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek bir bilgi vereyim. BIOS güncellemeden önce Pentium D'yi takınca bilgisayar açılışında HP logosunun sağ altında Pentium D logosu çıkıyordu. Ancak güncellemeden sonra Pentium Extreme Edition logosu çıkıyor neden anlamadım.

Merhaba. Bu sayfadaki ikinci mesajda maksimum Pentium D 945 denmiş. Ben 930 takmak istiyorum. Ayrıca bende bulunan bilgisayar sizin verdiğiniz bağlantıdaki bilgisayardan değil. Bendeki SFF tipinde.

Bilgisayar eski olmasına eski ama en azından internete girebilsin istiyorum. Onun için de çift çekirdek işlemciyle çalışsın istiyorum.

Bilgisayar eski olmasına eski ama en azından internete girebilsin istiyorum. Onun için de çift çekirdek işlemciyle çalışsın istiyorum.
O zaman BIOS pilini cikartip tekrar takar misiniz? Belki yaptiginiz bir ayar sonucunda hata veriyordur. Pek ise yarar gibi gozukmuyor fakat denemekte fayda var.

BIOS pilini çıkarttım bir süre bekledim ve taktım. Bu sefer başlangıçtaki logo olması gerektiği gibi Pentium D logosuydu. Ancak hala 1801 Microcode Update hatası veriyor. Yine de yardımınız için teşekkürler. Eğer bu sorunu çözemezsem hayatına Pentium 4 630 ile devam edecek maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı