HP ekranında 3 bipten sonra siyah ekran

Barisdkmn

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2021
Mesajlar
6.506
Makaleler
1
Çözümler
24
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400f
Rx 6600
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bilgisayarım HP ekranında rskisinden daha uzun süre bekliyor ve 3 bip sesinden sonra siyah ekranda yanıp sönen bir imleç kalıyor. Hiçbir şekilde BIOS'a giremiyorum. Yardımcı olur musunuz?
 
O zaman ekran kartı uyumsuz veya sorunlu olabilir hoca

O zaman ekran kartı uyumsuz veya sorunlu olabilir hocam.
Biosa girmek için delete tuşuna ard arda bastığım zaman hp ekranı gelmiyor onun yerine siyah ekranda bilgisayar özellikleri yazıyor aynı şekilde o ekranda 3 bipten sonra windows normal olarak çalışıyor bilgisayarı kullanabiliyorum ama açılması için her seferinde delete tuşuna basmak ve yaklaşık 3dk beklemek can sıkıcı sanırım ekran kartı takmadan önce apu sistem kullandığım için biostan ekran kartını tanımlama gibi bir şey yapmam gerekiyor ama hiçbir şekilde biosa gitemiyorum biosa bilgisayarın delete tuşuna ardarda basarak girmenin yolu var mı (yeniden başlatırken shifte basılı tutma olayını denedim ancak uefi donanım yazılımı ayarları seçeneği yok ;( saygılar)
 
Detaylı DxDiag raporunu görmem gerek, çalıştır'a DxDiag yazıp gelen ekranda tüm bilgileri kaydet deyip dizine çıkardığınız dxdiag.txt dosyanızı paylaşabilir misiniz?
 
buyrun hocam
sanırım bios update yapam gerekiyor Foxconn 2abf BIOS güncelleme burda bahsediyor ancak ne yapcağımı tam anlamadım bilgisayara zarar verebilir diye denemedim daha doğrusu ve sanırım bu linkteki bana benzer sorunu yaşayan arkadaş biosa girebiliyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu adamın yaptığı şeyleri yaptığımda ise wndows başlıyor ancak bunu da her seferinde yapmam gerekiyor bunu yaptığım zaman üstüne hdd deki windows çalşıyorssd aldığım zaman hdd deki windowsu sildiğimi sanıyordum demek ki silememişim
 

Dosya Ekleri

  • DxDiag.txt
    94 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Hocam sırasıyla Memtest yapın belleklerde hata olup olmadığına bakın, BIOS'u default ayarlara alın, sorun devam ediyorsa donanımsal bir sorununuz olabilir.
 
Hocam sırasıyla Memtest yapın belleklerde hata olup olmadığına bakın, BIOS'u default ayarlara alın, sorun devam ediyorsa donanımsal bir sorununuz olabilir.
Biosu default ayarlara almak için biosa mı girmem gerekiyor :D başka yolu var mı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı