HP G62 ve KRONİK SORUNLAR

tyagmur

Hectopat
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba benim sorunlarım 2-3 başlık altında sormak gerek aslında ama tek soru içinde birleştirmeye çalışacağım. Öncelikle g62 laptobum'un ekran kartı çalışmıyor(ATİ HD5470), film seyrederken birden ekran siyah oldu, her türlü şeyi denedim fakat olmadı, ben de işlemcinin üzerinde hd3000 ile kullanıyorum artık.
1-Ekran kartımı değiştirme imkanım yok mu laptopda?
2-İşlemcim i3 370m işlemci çok ısınıyor bunu yazarken bile 65 derecelerde termal macun sürersem günlük kullanım işlerimi sürdürürken herhangi bir yardımı dokunur mu?
3-İşlemci değiştirmek mümkün müdür? İ5 bir işlemci taktığım zaman herhangi bir performans artışı sağlar mı? Hd4000 en azından grafik anlamında yardım eder mi? (Bunu ekran kartını değiştiremeceyeğimi varsayarak sölüyorum)
4-Son olarak SSD taksam dvd-romun yerine 32 gblık işletim sistemini kurmak için bu kronik sorunlar altında ne kadar performans sağlar?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hpg62 seri modelidir. Tam modeli yazın sonunda "g62-5260et" gibi bir ek vardır. İşletim sistemin nedir, kaç bit? Win7 ise direk win8.1.1'e temiz kuurlum ile geçiş yapmakla başlayabilirsin.
Hp g62 B16ST modelidir. Bit ve Win 7 kullanıyorum. Win8'e geçmek hangi sorunuma çözüm olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam şuan ben gidip de Windows 8.1 kursam bunun sürücülerini nerden indiricem, böyle bir destek yok, ayrıca böyle bir şey yaparsam yine Windows 7 sürücülerini kurmak gerekecek? Ben ekran kartının çalışmadığını, bozulduğunu düşünüyorum üstüne üstlük.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem için SSD almak gayet mantıklı en az 60 gb rahat işinizi görür sistem için özellikle sonrasında işletim sistemi olarak win8.1 yükle değişimi kullandıkça anlarsın. Sonrasında ekran kartını değiştirebilirsin Hp g62 B16ST modelinde değişim var bizzat yapmıştım. İşlemci değişimide yapılabiliyor ama Türkiye'de bulamamıştım uygun olanını. Son olarak Pc'yi açtır temizlet fanını ve termal macun sürdür ısınma sorununu çok aza indirirsin. İyi bir soğutucu al kolay gelsin biraz masraf yaparsın ama günlük kullanıma çok rahat yeter bu arada 2 adet ram yuvası var max 4GB destekliyor.
 
Evet hocam beklediğim cevap buydu, teşekkür ederim cevap için ama ekran kartı değişimi için profesyonellik çok gerekiyor mu nasıldı sen zorlandın mı değiştirirken?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı