Çözüldü HP H-CUPERTINO2-H61-UA TX anakart RX 570 kartı görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
Kingston 8GB
Ekran kartı
AMD RX570
Anakart
H-CUPERTINO2-H61-uA TX
İşlemci
i5 2400
H-CUPERTINO2-H61-UA TX anakart mevcut bir süredir. Bazı ekran kartları ile çalışıyor, bazıları hiç görmüyor. Daha önce açılan konularda GTX ekran kartlarını çalıştırmak için ilginç çözümler de sunulmuş. Kullananlar, bilenler için soruyorum; var mı bir çözümü? Özellikle elimdeki AMD RX570, RX550 gibi kartları kullanmak istiyorum; hiç görüntü alamıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Çözüm
Beni de bu kadar denemeye ve uğraşmaya iten o oldu. Gigabyte 12 GB 2060 var elimde. Onunla çalıştığı için bir umut diyerek uğraştım ama sanırım oluru yok. Teşekkürler cevabınız için.
Rica ederim. 2060 çalışması şans işi olmuş bu anakart bulunan herkeste aynı sorun var ekran kartı desteği konusunda sıkıntı var maalesef.

Modifiye edilmis BIOS ile calistirmayi basardim. Video aciklamasinda yapimini da anlattim. Ayni anakarta sahip kisiler icin faydasi olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam aynı anakart aynı sorun modlu BIOS'u bulamadım. Sapphire RX 560 de görüntü alamadım. Mümkünse link yollar mısın? @odunq
Hocam YT videosu atmıştım yukarıda. Video açıklama kısmında aldığım kaynağın Google drive linki duruyor. Şimdi kontrol ettim link aktif. Oradan indirip yükleyebilirsiniz.

Hocam yanlışım varsa düzelt. Google Drive'dan ZIP halinde indirdim flash BIOS alternatifi masaüstüne çıkarıp yönetici olarak çalıştırdım. Komut dosyası açıldı bir kere uyarı verdi bilinmeyen kaynak olduğu için. Sonrasında başarı ile yükledi. Bundan başka yapacağım bir şey ya da yanlış yaptığım var mı? Kendi kartım Sapphire RX 560. takdım denedim ekran yok başarılı olmadı bende. Önerin var mı?

Hocam YT videosu atmıştım yukarıda. Video açıklama kısmında aldığım kaynağın Google Drive linki duruyor. Şimdi kontrol ettim link aktif. Oradan indirip yükleyebilirsiniz.

Hocam yanlışım varsa düzelt. Google Drive'dan ZIP halinde indirdim flash BIOS alternatifi masaüstüne çıkarıp yönetici olarak çalıştırdım. Komut dosyası açıldı bir kere uyarı verdi bilinmeyen kaynak olduğu için. Sonrasında başarı ile yükledi. Bundan başka yapacağım bir şey ya da yanlış yaptığım var mı? Kendi kartım Sapphire RX 560. takdım denedim ekran yok başarılı olmadı bende. Önerin var mı?
Hocam ben de işlemi hatırlamıyorum ama baktım şimdi dediğin gibi dosyayı klasöre çıkarıp FLASH_BIOS_alternative dosyasını yönetici olarak çalıştırınca tamamdır diye yazmışım. Olduğunu kontrol etmek için yeni BIOS yükledikten sonra girip veya POST ekranında versiyonu gördüğünüz mü? BIOS versiyonu aynı olsa bile değişik bir tarih gösteriyordu diye hatırlıyorum. Eğer BIOS sorunsuz bir şekilde güncellendiyse yapılacak başka bir şey yok gibi duruyor.

İlgin için teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam mevcut bendeki BIOS 7.13 versiyondu. Ama anakartın son versiyon BIOS'u 7.16 bundan olma ihtimali olabilir mi? @odunq siz son sürüm BIOS'tan sonramı modlu BIOS'u yüklediniz?

İlgin için teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam mevcut bendeki BIOS 7.13 versiyondu. Ama anakartın son versiyon BIOS'u 7.16 bundan olma ihtimali olabilir mi? @odunq siz son sürüm BIOS'tan sonramı modlu BIOS'u yüklediniz?
Anakart benden ayrılalı çok oldu o yüzden rakamlar hakkında net bilgi veremiyorum. Şunu söyleyeyim tabii son sürüm BIOS yüklüydü bu sorunu çözmeden önce. Hatta çok çeşitli yerlerde de çözüm aradım bulamamıştım. Üzerine verdiğim linkteki BIOS yüklenince çözüme kavuşmuştu.

Son sürümü de yükleyip denedim sonuç aynı. Seni de yordum kusura bakma. Son bir şey modlu BIOS'u yüklenmeden önce kartın driverını yüklemiş miydin? İlgin için teşekkür ederim. @odunq

Son düzenleme:
Son sürümü de yükleyip denedim sonuç aynı. Seni de yordum kusura bakma. Son bir şey modlu BIOS'u yüklenmeden önce kartın driverını yüklemiş miydin? İlgin için teşekkür ederim. @odunq
Ekran kartı driver meselesini hatırlamıyorum fakat elimde farklı kartlar da vardı. Hiç birinde BIOS ekranı dahi görünmüyordu zaten. O yüzden sadece görüntü alabilmek bile yeterliydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı