HP laptop 15'da serisinin arka kasası açılımı

Orçun Ege Acar

Femtopat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi günler, sosyalde yeniyim. Birkaç sorum olacaktı ve internette 2 3 videodan başka bir kaynak maalesef ki bulamıyorum.

Sahip olduğum HP 15-DA1083NT (6zq50ea) model dizüstü bilgisayar için RAM Upgrade'i yapmak istiyorum ve elimdeki SATA USB dönüştürücü ile bağladığım harici HDD'yi direkt olarak anakarttaki yuvaya -evet, içerisinde SATA yuvası var- takmak istiyorum. Laptopun hala 10 aylık garanti süresi mevcut. Bana engel olan ise HP bu laptop serisinde arka kasayı modüler değil, tırnaklarının attırılması gereken sıkı bir kasa tercih etmiş. Gömülü olan bu yuvalara öncelikle arkasındaki silikonları söküp vidalarını çıkartmam gerekiyor ve ardından pena vb. bir aparat ile arka kasanın tırnaklarını attırmam gerekiyor. Aldığım Vatan Bilgisayar'a götürdüğümde ise işin çok riskli ve meşakatli olduğunu söyleyen personel HP servisine götürmemi söyledi. Malum karantina günleri bu pek mümkün değil ve oturduğum ilçeye bir hayli uzak. İnternette bulduğum tek açılımı olan videonun linki bu;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.



Daha önce masaüstü bilgisayarlar ile çalışmıştım fakat laptop konusunda bir tecrübem yok ve laptopuma zarar vermekten korkuyorum. Daha önce buna benzeyen bir laptop kasası açan oldu mu? Kliplerini açarken ve geri oturturken ne gibi sorunlar başıma gelebilir? Silikonlar geri yapışır mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Güncelleme: Arkadaşlar Ram upgrade'ini sorunsuz hallettim. Eğer aynı işlemleri yapmak istiyorsanız iletişime geçebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı