HP laptop ekran kartını kullanmıyor

Efee35

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, HP marka bir laptopum var. Oyun oynamak istiyorum fakat SonOyuncu'ya bile girmiyor bilgisayar.

Sistem özellikleri:
AMD A6-7310 APU with AMD Radeon R4 Graphics.
RAM: 4 GB DDR3.
Diğer ekran kartı AMD Radeon R5 M330.
Her türlü oyundayken yani hiçbir şey açık değilken bile bilgisayar sürekli kasıyor ve ikinci ekran kartını hiçbir zaman kullanmıyor bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba, HP marka bir laptopum var. Oyun oynamak istiyorum fakat SonOyuncu'ya bile girmiyor bilgisayar.

Sistem özellikleri:
AMD A6-7310 APU with AMD Radeon R4 Graphics.
RAM: 4 GB DDR3.
Diğer ekran kartı AMD Radeon R5 M330.
Her türlü oyundayken yani hiçbir şey açık değilken bile bilgisayar sürekli kasıyor ve ikinci ekran kartını hiçbir zaman kullanmıyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
Hocam Furmarka yada ağır GPU testine soktunuzmu hiç PC'yi? Birde sokup orda kullanıyor mu kontrol edermisiniz.

Grafik ayarlarına girin oradan uygulamaların üzerine tıklayıp GPU tercihini AMD Radeon R5 M330 olarak seçin. Güç planı ayarlarından dengeli yada yüksek performansa da tik atabilirsiniz.

Grafik ayarlarına girin oradan uygulamaların üzerine tıklayıp GPU tercihini AMD Radeon R5 M330 olarak seçin. Güç planı ayarlarından dengeli ya da yüksek performansa da tik atabilirsiniz.

Hocam oradan SonOyuncu uygulaması seçiyorum fakat sadece yüksek güç modh çıkıyor ve R4 ekran kartı çıkıyor R5 M330 çıkmıyor.

Grafik ayarlarına girin oradan uygulamaların üzerine tıklayıp GPU tercihini AMD Radeon R5 M330 olarak seçin. Güç planı ayarlarından dengeli ya da yüksek performansa da tik atabilirsiniz.

Şu an yüksek güç modunu seçtim ve kullanımlar bu şekilde oldu arkada Minecraft açık ve kapalı bir alanda FPS sınırsız şekilde 50 60 FPS arası alıyorum şu anda.

Dosya Ekleri

• 17372829880321623831275290412824.jpg
    17372829880321623831275290412824.jpg
    220,9 KB · Görüntüleme: 9
Sanırım iki grafik kartını da kullanıyorsunuz şu anda.

Yüksek güç modunu seçtikten sonra grafik ayarlarına tekrardan bakıp değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Sanırım iki grafik kartını da kullanıyorsunuz şu anda.

Yüksek güç modunu seçtikten sonra grafik ayarlarına tekrardan bakıp değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Teşekkürler hocam sorunum çözüldü fakat bilgisayar hâla yavaş gibi sanırım yaşından ve donanımlarından kaynaklı bir sorun bu.

RAM'in çok düşük ve uzun zamandır iç bakım yapmadıysan normal kasması ve yavaş çalışması.

Bilgisayara masraf yapmak istemiyorum dostum yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat yeni bilgisayar alana kadar beni biraz idare etse yeterli.

RAM'in çok düşük ve uzun zamandır iç bakım yapmadıysan normal kasması ve yavaş çalışması.

Sence bu biligsayara masraf yapsam iyi bir hale gelebilir mi SSD RAM işlemci falan gibi yoksa yeni bir PC alayim mi yeni PC için bütçem 16-20k arası.

Bilgisayara masraf yapmak istemiyorum dostum yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat yeni bilgisayar alana kadar beni biraz idare etse yeterli.

Sence bu biligsayara masraf yapsam iyi bir hale gelebilir mi SSD RAM işlemci falan gibi yoksa yeni bir PC alayim mi yeni PC için bütçem 16-20k arası.

Yeni bilgisayar alman daha doğru olur eski ama en azından 200-300 lira masraf yapıp iç bakım yaptırmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı