HP Laptop GPU Throttling Oluyor

Termal macununu 2 hafta önce kaliteli bir marka ile değiştirdim ve fan temizliğini de yaptım. Oyunu açtıktan kısa bir süre sonra GPU sıcaklığı 89-90'a kadar çıkıyor ve 1-2 dk sonra 90 FPS'ten 5 FPS düşüyor. Alt+Tab yaptıktan sonra kısa bir süreliğine düzeliyor ama 2dk sonra yine fazla ısınıp FPS düşüyor. Bu arada CPU sıcaklığıda 70-80 derecelerde geziyor. Test sırasında kullandığım program MSI Afterburner.
İşlemci: AMD Athlon 300U
Ekran kartı: Radeon 530 2 GB ( 21.3.1 sürümü yüklü )
RAM: 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macununu 2 hafta önce kaliteli bir marka ile değiştirdim ve fan temizliğini de yaptım. Oyunu açtıktan kısa bir süre sonra GPU sıcaklığı 89-90'a kadar çıkıyor ve 1-2 dk sonra 90 FPS'ten 5 FPS düşüyor. Alt+Tab yaptıktan sonra kısa bir süreliğine düzeliyor ama 2dk sonra yine fazla ısınıp FPS düşüyor. Bu arada CPU sıcaklığıda 70-80 derecelerde geziyor. Test sırasında kullandığım program MSI Afterburner.
İşlemci: AMD Athlon 300U
Ekran kartı: Radeon 530 2 GB ( 21.3.1 sürümü yüklü )
RAM: 8 GB
BD PROCHOT Throttling var gibi gözüküyor. AMD sistemlerde nasıl kapatılır bir fikrim yok. İntel kısmına hakimim.

QuickCPU yükleyin. Advanced CPU Settings kısmı geliyorsa birkaç şey yapabiliriz. Aynı ayar o programda da var. Umarım yapılabiliyordur o program ile.

BD PROCHOT Throttling var gibi gözüküyor. AMD sistemlerde nasıl kapatılır bir fikrim yok. İntel kısmına hakimim.

QuickCPU yükleyin. Advanced CPU Settings kısmı geliyorsa birkaç şey yapabiliriz. Aynı ayar o programda da var. Umarım yapılabiliyordur o program ile.
Programı yükledim bahsettiğiniz seçenek nerede? Edit: O seçenek yok bende.
Soğutma borusunun vidalarını gereği kadar sıkmamış olabilirsiniz. Ya da termal macunu gereğinden kalın sürmüş olabilirsiniz.
Yeterince sıktım, termal macunu ince sürdüm.

Programı yükledim bahsettiğiniz seçenek nerede? Edit: O seçenek yok bende.

Yeterince sıktım, termal macunu ince sürdüm.
Ryzen Master diye bir uygulama ile yapılabiliyor diyorlardı ama ben işte o uygulamayı hiç görmedim. Arayüzüne hakim değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı