HP Laptop GPU Throttling Oluyor

Termal macununu 2 hafta önce kaliteli bir marka ile değiştirdim ve fan temizliğini de yaptım. Oyunu açtıktan kısa bir süre sonra GPU sıcaklığı 89-90'a kadar çıkıyor ve 1-2 dk sonra 90 FPS'ten 5 FPS düşüyor. Alt+Tab yaptıktan sonra kısa bir süreliğine düzeliyor ama 2dk sonra yine fazla ısınıp FPS düşüyor. Bu arada CPU sıcaklığıda 70-80 derecelerde geziyor. Test sırasında kullandığım program MSI Afterburner.
İşlemci: AMD Athlon 300U
Ekran kartı: Radeon 530 2 GB ( 21.3.1 sürümü yüklü )
RAM: 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
BD PROCHOT Throttling var gibi gözüküyor. AMD sistemlerde nasıl kapatılır bir fikrim yok. İntel kısmına hakimim.

QuickCPU yükleyin. Advanced CPU Settings kısmı geliyorsa birkaç şey yapabiliriz. Aynı ayar o programda da var. Umarım yapılabiliyordur o program ile.

Soğutma borusunun vidalarını gereği kadar sıkmamış olabilirsiniz. Ya da termal macunu gereğinden kalın sürmüş olabilirsiniz.

Programı yükledim bahsettiğiniz seçenek nerede? Edit: O seçenek yok bende.
Soğutma borusunun vidalarını gereği kadar sıkmamış olabilirsiniz. Ya da termal macunu gereğinden kalın sürmüş olabilirsiniz.
Yeterince sıktım, termal macunu ince sürdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…